Pagina's

vrijdag 12 augustus 2016

Fried chicken burger met frisse coleslaw en srirachamayo

Ik zie zo vaak foto’s van heerlijke gefrituurde kipburgers. Gefrituurde kip die er superkrokant uitziet aan de buitenkant, en aan de binnenkant lekker mals lijkt te zijn. Vaak is dit ‘buttermilk fried chicken’, oftewel met karnemelk gefrituurde kip. De kip wordt eerst een hele tijd gemarineerd in karnemelk met kruiden. Dit klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, ook ik ben normaal gesproken geen fan van karnemelk, maar dit proef je niet. De karnemelk zorgt er juist voor dat de kip heel lekker mals wordt! Ik wilde het dan ook al heel lang proberen om zelf te maken en dat is super goed gelukt! KFC eat your heart out.


donderdag 11 augustus 2016

Pulled pork nachos

Warme nachos met pulled pork is iets dat ik al zooo lang wilde maken. Ik zag het een keer ergens op de kaart staan en besloot dat ik dat zelf ook echt eens moest proberen met overgebleven pulled pork. Nu had ik helaas toevallig geen overgebleven pulled pork, maar wilde ik de ‘pulled pork’ van de Aldi eens uitproberen. Een homp vlees dat je zelf nog eventjes in de oven moet doen en daarna uit elkaar kunt trekken met twee vorken. Het leek me niet veel soeps maar toch was ik benieuwd. En dus besloot ik het te proberen met nachos.


donderdag 14 juli 2016

Indiase kip curry met yoghurt-muntsaus & zoetzure kool

Een tijdje geleden was ik op het foodtruck festival 'Lepeltje Lepeltje' in Utrecht en daar at ik een super lekkere kip curry van 'Curryup!' (zie Instagram). Ik besloot toen meteen dat ik snel wilde proberen om het een keertje na te maken en gisteren was het dan zover. Ik moet zeggen dat het enorm goed is gelukt! Het leek er heel erg op en dus ben ik blij want ik vind het een heerlijk gerecht. Vooral samen met de yoghurt-muntsaus en de zoetzure kool. Het is ook geen moeilijk recept, het neemt alleen wel redelijk wat tijd in beslag omdat je de curry goed in wil laten koken tot een mooie dikke saus.

dinsdag 12 juli 2016

Gefrituurde vis taco’s met pico de gallo & chipotle mayonaise

Deze taco’s zijn heerlijk voor een zomerse dag. De kabeljauw (je kunt ook andere witvis gebruiken) wordt gefrituurd in een knapperig bierbeslag. Daarbij een frisse pico de gallo. Dit is een soort salsa, maar dan heel grof. Een salsa kan vaak ook vloeibaar zijn en bij pico de gallo zijn alle aparte ingrediënten goed zichtbaar. Dan nog een chipotle mayonaise. Chipotle pepers zijn gerookte pepers, waardoor ze een eigen specifieke pittige en rokerige smaak krijgen. Deze pepers zijn niet overal verkrijgbaar, maar ik vond ze bij Amazing Oriental. Daar verkopen ze de pepers in adobosaus in blik. Dit is een pittige tomatensaus die je goed kunt gebruiken voor extra smaak in de chipotle mayonaise. Eet smakelijk!

vrijdag 8 juli 2016

Brownies met zeezout, pecannoten en karamel

Dit is echt het allerlekkerste recept voor brownies ooit. Knapperige bovenkant en een lekker smeuïge en chewy binnenkant, precies zoals een goede brownie hoort te zijn. Ik maak ze vaak zonder opsmuk, gewoon puur de brownies, maar dit keer wilde ik er een feestje van maken en maakte ik ze af met gehakte pecannoten, grof zeezout en lekkere karamel. Wil je normale brownies dan laat je die drie dingen natuurlijk gewoon weg, maar het maakt ze wel extra speciaal!

maandag 4 juli 2016

Mini hot dogs met mierikswortelcrème & rode uienchutney

Sorry! Ik heb een behoorlijk lange tijd niets meer op mijn blog gepost omdat ik enorm druk was met mijn opleiding en met verhuizen naar Utrecht! We zijn heel lang bezig geweest met klussen en dus zat mijn hoofd een paar maanden echt even te vol. Maar vanaf nu ga ik weer proberen om jullie iedere week te verblijden met lekkere recepten. Ik begin dan ook meteen met iets heel lekkers, deze mini hot dogs. Helemaal niet moeilijk en hartstikke lekker!

zaterdag 23 april 2016

Sandwich pulled chicken met mosterdslaw

Pulled pork is natuurlijk mega lekker, maar je moet er altijd zo lang op wachten tot dat het klaar is. Daar had ik even geen zin in en geen tijd voor en dus besloot ik pulled chicken te maken. Dit heeft een veel kortere oventijd nodig maar is ook echt gigantisch lekker. Zeker in combinatie met de lekkere mosterdslaw op een dikke snee rustiek brood, yum!


donderdag 21 april 2016

Taco’s met gefrituurde garnalen, kokos coleslaw en spicy mayo

Het is de laatste paar dagen echt zo’n mooi weer, en dus had ik zin in een lekker zomers gerecht. Ik kon niet wachten om deze heerlijke taco’s met gefrituurde garnalen te maken. Daarbij wilde ik eens een andere soort coleslaw maken, namelijk met een romige kokosdressing. Ik ben een echte kokosnootgek en ik moet altijd alles wat met kokos te maken heeft hebben of eten. Vandaar deze kokos coleslaw die echt ongelooflijk lekker is! Het past natuurlijk ook supergoed bij de gefrituurde garnalen en het maakt deze taco’s enorm zomers, heerlijk!


vrijdag 15 april 2016

Kippendij saté met limoen-kokosrijst en zoetzure groente

Voor kipsaté zijn er natuurlijk allerlei verschillende recepten. Dit is mijn versie en ik val hier eigenlijk altijd wel op terug. Nu maak ik ze op de grillpan, in de zomer op de bbq en soms in het klein voor op de gourmet. Het is een recept waarbij ik eigenlijk altijd op mijn gevoel afga, maar de satésaus heb ik zo goed mogelijk geprobeerd af te meten voor dit recept. De marinade van de spiesen is toch wel echt op gevoel, vandaar dat er geen hoeveelheden bij staan. Ik serveer de saté met geurige limoen-kokosrijst en met lekkere zoetzure groente, maar atjar is natuurlijk ook altijd lekker. Dit recept is voor 4 personen.


maandag 11 april 2016

Penne met gerookte zalm in romige tomaat-cognacsaus

Een lekker pastagerecht met een heerlijke romige saus. Het scheutje cognac geeft het net dat beetje extra en past samen met de venkel goed bij de gerookte zalm. Het is een gerecht dat niet moeilijk is en binnen een handomdraai op tafel staat, maar het is zeker een traktatie!


woensdag 6 april 2016

Truffelburger met Gruyere en knoflook-kastanjechampignons

Ben ik weer met een superlekkere nieuwe burger! Deze burger is een echte smaakbom met flink wat sterke smaken zoals de truffelmayonaise, gruyere kaas, gekarameliseerde ui, bacon en knoflook-champignons. Lekker knapperige little gem sla maakt het af. Hij werd door ‘de boyfriend’ al gauw favoriet genoemd, dus deze zal ik zeker vaker gaan maken.


zaterdag 26 maart 2016

Hasselback aardappelen met crunchy topping

Op Instagram zie ik altijd allerlei lekker eten voorbij komen en zo ook de hasselback aardappel. Ik wilde ze graag een keer zelf maken maar dan wel met een lekkere crunchy, gegratineerde topping. En zo is dit recept geboren. Krokant van buiten, zacht van binnen, weer eens wat anders op het gebied van aardappelen!


woensdag 23 maart 2016

Chocolate chip & mini marshmallow cookies

Heerlijke grote koeken die nog lekker chewy zijn van binnen. De marshmallows zorgen voor een extra fluffige binnenkant en chocola is natuurlijk altijd goed. Probeer ze ook!


maandag 21 maart 2016

Lamsburgers met aïoli en geroosterde puntpaprika

Zoals ondertussen wel duidelijk is kan ik echt geen genoeg krijgen van burgers. Zo'n anderhalve week geleden heb ik dan ook deze lamsburgers gemaakt met gekruid lamsgehakt, zelfgemaakte aïoli en heerlijke geroosterde puntpaprika. Helaas had ik het ondertussen heel druk met tentamens waardoor ik mijn blog even niet kon bijhouden, maar I'm back met dit lekkere recept!

donderdag 10 maart 2016

Mini s'mores taartjes

Geroosterde marshmallows vind ik echt superlekker. Soms sta ik ze zelfs stiekem boven het gasfornuis te roosteren in de winter als er geen kampvuur of bbq bij de hand is. In combinatie met chocolade en koek is het al helemaal lekker. In Amerika worden dit s’mores genoemd, al wordt dat meestal gedaan met graham crackers, die hier niet verkocht worden. Toch besloot ik deze s’mores taartjes te maken, met een bodem van Digestive koekjes, een vulling van romige chocolade ganache en natuurlijk een gebrande meringue topping! Een lekker makkelijk receptje dat er wel heel feestelijk uitziet.


dinsdag 8 maart 2016

BLT-salade met gepocheerde zalm en basilicum-limoenolie

Deze heerlijke BLT-, oftewel bacon, lettuce & tomato, salade is superlekker met de gepocheerde en daardoor hele zachte zalmfilet. De manier van pocheren heb ik van Nigella Lawson in Simply Nigella. De romige avocado en frisse basilicum-limoenolie maken het af!

dinsdag 1 maart 2016

Steak met romige spinazie en Parmezaan-peterselie friet

Toen ik in Londen was heb ik daar echt een fantastische flat iron steak op met traditionele creamed spinach. Die combinatie was zo heerlijk dat ik afgelopen weekend besloot om thuis ook een steak te maken met romige spinazie. Ik heb gekozen voor gewone biefstuk omdat de echt mooi met vet gemarmerde sucade voor een flat iron steak hier niet zo goed verkrijgbaar is. Wel heb ik de romige spinazie op de traditionele manier gemaakt met een roux, en daar wat lekkere crème fraîche aan toegevoegd. Ten slotte kon mijn zelfgemaakte friet niet ontbreken, welke ik op smaak heb gebracht met geraspte Parmezaan en fijngesneden peterselie, heerlijk!


zondag 28 februari 2016

Taart van amandelbiscuit met mangocurd, kokosmousse en meringue (glutenvrij)

Omdat mijn moeder jarig is wilde ik graag een taart maken. De passievruchtencurd was vorige keer zo goed bevallen dat ik nu graag een mangocurd wilde proberen. Ik ben echt dol op kokos en wilde een kokosnootmousse maken, aangezien dit een lekkere combi is met de mango. Als bodem maakte ik een simpele amandelbiscuit bodem. Deze is lekker en meteen ook glutenvrij, zodat mijn zusje er ook van mee kon eten. Graag wilde ik nog wel iets knapperigs, en daarom heb ik kleine roze meringuedopjes gemaakt voor bovenop de taart. Verse frambozen geven de taart nog net even wat extra fris- en fruitigheid. Het is het handigste om de mangocurd en de meringuedopjes al een dag van te voren te maken. Dan kan de mangocurd compleet afkoelen en zijn de meringuedopjes ook mooi afgekoeld en gedroogd.


maandag 22 februari 2016

Burger met rode uienchutney, bacon, rucola en oude kaas

Ik houd echt van burgers. In allerlei soorten en maten, burgers zijn mijn tweede grote liefde (naast mijn vriend natuurlijk). De (volgens mij) perfecte hamburger heb ik al eens met jullie gedeeld. Dit keer wilde ik een burger maken die net weer even anders is. Met wat superlekkere zoetzure rode uienchutney, een heerlijke medium gebakken dikke burger van 175 gram, smaakvolle oude kaas en rucola. En bacon kon daarbij natuurlijk ook niet ontbreken.

zaterdag 20 februari 2016

Broodje gebakken zalm met avocado, tomatensalsa en basilicum-mayonaise

Ik had echt zin in een lekker broodje en dus ging ik op zoek in de voorraadkast en vriezer naar wat ik kon gebruiken. Met alles wat ik kon vinden is dit heerlijke broodje ontstaan met gebakken zalm, yum!


vrijdag 19 februari 2016

Taco’s met garnalen, mango-avocadosalsa en groene kruiden aioli

Op Instagram zie ik super vaak foto’s voorbij komen van mooie kleurrijke taco’s met de meest uiteenlopende vullingen. Taco’s met garnalen zitten daar ook vaak tussen en aangezien ik dit nog nooit had geprobeerd besloot ik om er een eigen versie van te maken. Mango vind ik een heerlijke combinatie met schaaldieren en vis en ik vond dan ook dat er een mangosalsa overheen moest komen met wat lekker romige avocado. Ik had nog rode kool liggen die ik er ook bij kon doen en ik wilde graag een lekker romig en smaakvol sausje en maakte daarom een groene kruiden aioli met zure room. De garnalen hebben wat pittigheid van de cajunkruiden maar worden ook lekker gekarameliseerd door de gembersiroop. De geraspte kokos geeft wat extra mildheid. Kortom, een feestje van smaken en kleuren die je echt eens moet proberen!


woensdag 17 februari 2016

Luxe toast met romige roerei, zalm en avocadocrème

Afgelopen Valentijnsdag ging ik met mijn vriend ‘s avonds lekker sushi eten, maar ik wilde eigenlijk ook graag nog zelf iets lekkers maken. Daarom maakte ik in de middag deze heerlijke luxe toast met kort gebakken spinazie, romige roerei, lekkere gerookte zalm en avocadocrème. Het is een heerlijk gerecht voor de brunch of voor het zondagsontbijt en daarbij makkelijk te maken. Probeer het dus zelf en geniet ervan!


donderdag 11 februari 2016

Geroosterde puntpaprikasoep met basilicum en geitenkaasmousse

Daar ben ik weer met een soepje! Dit keer een van geroosterde paprika’s. Deze worden heerlijk zoet wanneer je ze roostert in de oven. Samen met het ziltige van geitenkaas in de geitenkaasmousse is dit een heerlijke combinatie.


vrijdag 5 februari 2016

Burger pulled pork met rode coleslaw en BBQ-saus

Pulled pork vind ik zoiets heerlijks en geniaals. Doordat het zo langzaam gegaard wordt, wordt het vlees zo lekker mals! Vaak wordt pulled pork gemaakt van bijvoorbeeld een hele varkensschouder, maar ja dat is natuurlijk niet heel handig voor thuis. Daarom maak ik pulled pork gewoon van schouderkarbonades. Dat duurt minder lang omdat het niet zo’n grote homp vlees is en het is makkelijker te gebruiken, maar het smaakt natuurlijk precies hetzelfde. Het is echt geen moeilijk recept, het neemt alleen heel veel tijd in beslag. Zeker als je net als ik ook de burger broodjes zelf maakt. Maar, hoeveel voldoening het je wel niet geeft als je die heerlijke burger voor je ziet staan, waarvan je echt álles zelf hebt gemaakt en het ook nog eens mega lekker is, dat is niet te overtreffen. Probeer het dus snel!


woensdag 3 februari 2016

Pita met köfte en haydari

Sinds een paar jaar ben ik ook echt verliefd geworden op de Turkse keuken. Turkse mezes vind ik heerlijk en ik zal hier dan ook zeker nog eens wat recepten over plaatsen. Wat ik ook echt lekker vind is köfte. Hiervoor heb ik in Turkije dan ook kruiden gekocht die ik in dit recept gebruik, maar aangezien bijna niemand die thuis zal hebben geef ik je ook een receptje voor een kruidenmix. Als lekker makkelijk soort streetfood gerecht hou ik ervan om een pita te vullen met köfte, rauwkost en heerlijke zelfgemaakte haydari, een Turkse yoghurtdip. Bij deze het makkelijke recept!

vrijdag 29 januari 2016

Griekse garides (garnalen) saganaki

Tot een paar jaar geleden ging ik elk jaar samen met mijn ouders ergens in Griekenland op vakantie. We houden echt van Griekenland en ook zeker van de Griekse keuken en een van mijn lievelingsgerechten is garides saganaki. Dit is een heerlijk gerecht van garnalen in tomatensaus met groenten, kruiden en heerlijke gebakken Griekse feta, oftewel de saganaki. Ik heb het daarna op meerdere manieren thuis proberen te maken en het recept dat ik met jullie ga delen is nu al een lange tijd mijn beste garides saganaki. Het is echt heerlijk met lekker vers brood erbij om er in te dippen, zoals Turks brood, en zo serveer ik het dan eigenlijk ook altijd.


woensdag 27 januari 2016

Romige pompoensoep

Ik houd zo erg van soepjes en zeker tijdens deze koude en regenachtige dagen. Pompoensoep is denk ik wel mijn favoriete soep te noemen en ik kan hier dan ook altijd intens van genieten. Daarbij is de lekkere dikke soep zeer vullend en dus een prima avondmaal! Zonder verse peterselie vind ik pompoensoep niet compleet dus zorg er zeker voor dat je dit er lekker royaal overheen strooit, heerlijk.


zondag 24 januari 2016

‘No bake’ cheesecake met salted caramel en chocolade

Helaas leef ik al ongeveer een maand zonder oven en ik word er helemaal gek van. Hij was afgelopen week eindelijk terug nadat hij gemaakt was, om vervolgens weer stuk te gaan na één keer gebruiken. Dit was nogal slecht getimed aangezien ik mijn vriend had beloofd een worteltaart te maken voor zijn verjaardag. Maar, zonder oven ging dat dus niet lukken en moest ik iets anders verzinnen. Toen bedacht ik deze ‘no bake’ cheesecake gemarmerd met zelfgemaakte salted caramel en gesmolten chocolade! Hij is echt heel machtig dus snijd niet te grote punten aan, maar hij is wel heel lekker!


zaterdag 23 januari 2016

Steak salade met gegrilde paprika en courgette

Een tijdje geleden ging ik ergens lunchen met mijn vriend en koos hij voor een Thai beef salad. Dit was een thaise salade met dungesneden plakjes biefstuk. Ik vond het erg lekker en begon meteen te bedenken hoe ik hier een eigen versie van kon maken. Ik besloot om een salade te maken met wat Italiaanse smaken. Lekker wat gegrilde puntpaprika en courgette, Parmezaanse kaas en alles op smaak brengen met balsamico en lekkere extra vierge olijfolie. Heerlijk!


woensdag 20 januari 2016

Romige ‘no bake’ aardbeien-Oreo gebakjes

Aardbeien vind ik echt een van de allerlekkerste soorten fruit en in combinatie met chocola vind ik het al helemaal hemels. Deze gebakjes zijn gemaakt van verse aardbeien met heerlijke romige mascarpone, frisse crème fraîche en lekkere Oreo koekjes. Er zit weinig suiker in waardoor de taartjes lekker fris zijn en niet te zoet. 


dinsdag 19 januari 2016

Krokant gefrituurde garnalen met sesammayonaise

Aangezien ik een enorme fan ben van lekker eten en genieten houd ik ook heel erg van lekkere borrelavondjes. Gewoon samen met vriendinnen of mijn vriend wat drinken, eventueel een film kijken en een hoop lekkere borrelhapjes voor je neus. Afgelopen weekend hield ik een borrelavondje met mijn beste vriendin en maakte ik een aantal hapjes die ik graag met jullie wil delen.

zondag 17 januari 2016

Borrelhapje van gegrilde groene asperge, rauwe zalm en wasabimayonaise

Aangezien ik een enorme fan ben van lekker eten en genieten houd ik ook heel erg van lekkere borrelavondjes. Gewoon samen met vriendinnen of mijn vriend wat drinken, eventueel een film kijken en een hoop lekkere borrelhapjes voor je neus. Dit weekend hield ik een borrelavondje met mijn beste vriendin en maakte ik een aantal hapjes die ik graag met jullie wil delen.


zaterdag 16 januari 2016

Linguine met krab en tomaatmascarpone saus met sinaasappel

Krab linguine is een gerecht dat enorm veel verschillende recepten heeft en wat ik altijd al heb willen uitproberen. Omdat we thuis nog een blikje krabvlees hadden staan en wat mascarpone, besloot ik om voor het eerst krab linguine te maken, maar dan wel met een geheel eigen recept. Sinaasappel vind ik heerlijk met vis en schaaldieren en ik besloot dan ook om een romige tomaatmascarpone saus te maken met wat heerlijke sinaasappel. Ik moet zeggen dat het een geslaagde combinatie is!


maandag 11 januari 2016

Bietencarpaccio met geitenkaas

Dit gerechtje is lekker als bijgerecht of als voorgerecht. De combinatie van de zoete bieten, zoute geitenkaas, zurige dressing en de nootachtige pijnboompitten smaakt echt heerlijk met elkaar en het is dan ook iets dat veel mensen lekker zullen vinden. Daarbij is het super makkelijk en snel gemaakt!


vrijdag 8 januari 2016

Griekse souvlaki met tzatziki

Ik vind de Griekse keuken echt heerlijk en souvlaki met echt goede tzatziki kan daar natuurlijk niet in ontbreken. Dit is een heerlijk gerecht om in de zomer te maken op de barbecue, omdat je dan dat lekkere houtskool smaakje aan de souvlaki’s krijgt. Maar buiten de zomer heb ik hier ook vaak zin in en dan maak ik ze zoals nu gewoon in een grillpan. Wees niet bang voor de azijn waarmee je het vlees bestrijkt. Dit zorgt ervoor dat het vlees mals blijft en geeft ook smaak, maar is niet overheersend. 

woensdag 6 januari 2016

Verse kibbeling met zelfgemaakte remouladesaus

Heerlijke verse kibbeling met remouladesaus. Wie houdt daar nou niet van? Ik ben echt dol op kibbeling en ben zo blij dat ik het zelf kan maken. De geheimen voor goede kibbeling zitten natuurlijk in de kruiden en het beslag. Kibbelingkruiden zijn helaas niet zo te koop in de supermarkt, maar deze zelfgemaakte mix smaakt net zoals bij de visboer! (En anders kun je natuurlijk altijd even bij de visboer vragen of je een zakje van zijn kibbelingkruiden mag meenemen). Daarbij wordt het beslag wat luchtiger, en daardoor ook krokanter, door niet alleen maar bloem te gebruiken maar een deel te vervangen met maizena. De bubbels van het bruisende water zorgen voor nog meer luchtigheid waardoor het lekker krokant wordt. Deze kibbeling is overigens heel goed glutenvrij te maken voor de mensen met coeliakie. Mijn zusje was heel blij dat ze eindelijk weer eens kibbeling kon eten aangezien ze zich de smaak niet eens meer kon herinneren, maar het zo graag wilde proeven.


dinsdag 5 januari 2016

Spaghetti met garnalen, citroen en basilicum

Deze simpele pasta is ontstaan vanuit improvisatie met ingrediënten die ik nog in huis had. Ik had nog citroen, basilicum en tomatentapenade van zongedroogde tomaatjes en mijn vader had garnalen gehaald voor het eten. Ik besloot om hier een pasta mee te maken. Het is een heel makkelijk gerecht dat niet veel tijd in beslag neemt, maar wel heel lekker is!



maandag 4 januari 2016

Salade met gebakken zalm en sinaasappel-dille dressing

Dit is een heerlijke lichte en simpele salade die lekker is als lunch of als lichte avondmaaltijd, eventueel met wat brood of knoflookbrood erbij. Het zilte van de zalm combineert heel goed met het friszoete van de sinaasappel en het romige van de avocado. De dressing is eigenlijk een mosterd-dille dressing maar dan net even anders, met een lekker vleugje sinaasappel!