Pagina's

maandag 11 april 2016

Penne met gerookte zalm in romige tomaat-cognacsaus

Een lekker pastagerecht met een heerlijke romige saus. Het scheutje cognac geeft het net dat beetje extra en past samen met de venkel goed bij de gerookte zalm. Het is een gerecht dat niet moeilijk is en binnen een handomdraai op tafel staat, maar het is zeker een traktatie!



Ingrediënten voor 4 personen:
·        400 gram penne
·        2 rode uien, in halve ringen
·        0,5 knol venkel, dun gesneden
·        2 tenen knoflook, fijngehakt
·        3 blikjes tomatenpuree
·        200 ml slagroom
·        60 gram geraspte jong belegen kaas
·        Scheutje cognac
·        200 gram gerookte zalm
·        300 gram snoeptomaatjes, in partjes
·        Verse basilicum, ter garnering
·        Zeezout en zwarte peper
·        Olijfolie

Stap 1: Kook de penne volgens de verpakking. Zet een pan op middenhoog vuur met een flinke scheut olijfolie en fruit hier de ui en venkel in voor ongeveer 5 min. Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook toe en fruit nog even mee. Blus af met de scheut cognac.

Stap 2: Voeg nu de tomatenpuree toe en fruit dit ook nog even mee. Daarna kunnen de slagroom en de geraspte kaas erbij. Roer goed door, laat eventjes pruttelen op laag vuur en breng op smaak met wat peper en zout.


Stap 3: Trek met een vork de gerookte zalm in stukken. Giet de pasta af en hussel dit goed door de saus. Zet het vuur uit en mix er nu de gerookte zalm doorheen. Serveer in borden en maak af met de snoeptomaatjes en de basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten