Pagina's

donderdag 21 april 2016

Taco’s met gefrituurde garnalen, kokos coleslaw en spicy mayo

Het is de laatste paar dagen echt zo’n mooi weer, en dus had ik zin in een lekker zomers gerecht. Ik kon niet wachten om deze heerlijke taco’s met gefrituurde garnalen te maken. Daarbij wilde ik eens een andere soort coleslaw maken, namelijk met een romige kokosdressing. Ik ben een echte kokosnootgek en ik moet altijd alles wat met kokos te maken heeft hebben of eten. Vandaar deze kokos coleslaw die echt ongelooflijk lekker is! Het past natuurlijk ook supergoed bij de gefrituurde garnalen en het maakt deze taco’s enorm zomers, heerlijk!



Ingrediënten voor 4 personen:
·        12-16 mini tortillas
·        600 gram rauwe, gepelde grote garnalen
·        1 ei, geklopt
·        200 gram pankokruim
·        2 kropjes little gem sla
·        4 eetlepels mayonaise
·        4 theelepels srirachasaus
·        1 avocado, in kleine blokjes gesneden
·        Verse koriander
·        Zeezout

Ingrediënten kokos coleslaw:
·        170 gram witte kool, heel fijn gesneden
·        70 gram wortel, grof geraspt
·        1 mango, julienne gesneden
·        150 ml kokosmelk
·        2 theelepels suiker
·        1-2 theelepels vissaus
·        Sap + rasp van 1 hele limoen

Stap 1: Maak de kokos coleslaw door de gesneden witte kool, wortel en mango door elkaar te husselen in een kom. Meng in een andere kom de suiker door het sap van de limoen zodat de suiker een beetje oplost. Meng er daarna de kokosmelk, vissaus en wat rasp van de limoen doorheen. Giet dit over de coleslaw, meng goed door elkaar en zet even in de koeling.

Stap 2: Meng de mayonaise met de srirachasaus en doe dit in een schaaltje of in een garneerfles. Zet even opzij tot gebruik. Verwarm een pan met een dikke laag zonnebloemolie (zo’n 3 cm). Zet 2 bordjes voor je, eentje met het geklopte ei en eentje met de pankokruim. Haal vervolgens de garnalen een voor een door het ei en daarna door het pankokruim. Wanneer de olie heet is frituur je de garnalen totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en strooi er een beetje zout overheen.

Stap 3: Terwijl de garnalen frituren kun je de tortillas even aan beide kanten opwarmen in een koekenpan. Leg ze vervolgens tegen elkaar aan en vul ze met wat little gem en kokos coleslaw. Daarbovenop kunnen de gefrituurde garnalen. Maak af met de blokjes avocado, wat fijngesneden koriander en de srirachamayonaise.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten