Pagina's

donderdag 11 februari 2016

Geroosterde puntpaprikasoep met basilicum en geitenkaasmousse

Daar ben ik weer met een soepje! Dit keer een van geroosterde paprika’s. Deze worden heerlijk zoet wanneer je ze roostert in de oven. Samen met het ziltige van geitenkaas in de geitenkaasmousse is dit een heerlijke combinatie.




Ingrediënten:
·        1 kg rode zoete puntpaprika’s
·        2 uien, gesnipperd
·        2 flinke tenen knoflook, fijngesneden
·        2 blikjes tomatenpuree
·        750 ml groentebouillon
·        Een handjevol verse basilicum
·        Zwarte peper en zeezout
·        Olijfolie om te bakken

Ingrediënten geitenkaasmousse:
·        100 gram zachte geitenkaas
·        100 gram crème fraîche
·        2 theelepels extra vierge olijfolie

Stap 1: Verwarm de oven voor op 225˚C. Leg de gehele puntpaprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet deze in de oven voor ongeveer een halfuur op 225˚C totdat ze ongeveer zwart geblakerd zijn en draai ze halverwege om. Na het bakken doe je ze in een plastic bak die af kunt sluiten met een deksel. Laat ze zo ongeveer een kwartier liggen. Hierna kun je het vel van de paprika’s er heel makkelijk aftrekken en kun je de stelen en zaadlijsten eruit halen.

Stap 2: Verhit flink wat olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui op niet te hoog vuur en voeg na een tijdje ook de knoflook toe en fruit deze mee. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak deze even mee om te ontzuren. Voeg de geroosterde en ontvelde paprika’s, de bouillon en de verse basilicum toe. Laat eventjes sudderen en mix vervolgens de soep mooi glad met een staafmixer. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.

Stap 3: Mix de geitenkaas samen met de extra vierge olijfolie met een handmixer even door. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en mix het goed door tot dat het een mooi geheel is.


Stap 4: Serveer de soep in kommen en leg hierboven op een quenelle of gewoon een schep van de geitenkaasmousse. Maak eventueel af met wat blaadjes basilicum, wat druppels extra vierge olijfolie en zwarte peper. Serveer met wat stokbrood besprenkeld met extra vierge olijfolie en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten