Daar ben ik weer met een soepje! Dit keer een van
geroosterde paprika’s. Deze worden heerlijk zoet wanneer je ze roostert in de
oven. Samen met het ziltige van geitenkaas in de geitenkaasmousse is dit een
heerlijke combinatie.
Ingrediënten:
·
1 kg rode zoete puntpaprika’s
·
2 uien, gesnipperd
·
2 flinke tenen knoflook, fijngesneden
·
2 blikjes tomatenpuree
·
750 ml groentebouillon
·
Een handjevol verse basilicum
·
Zwarte peper en zeezout
·
Olijfolie om te bakken
Ingrediënten geitenkaasmousse:
·
100 gram zachte geitenkaas
·
100 gram crème fraîche
·
2 theelepels extra vierge olijfolie
Stap 1: Verwarm de oven voor op 225˚C. Leg de gehele
puntpaprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet deze in de oven voor ongeveer
een halfuur op 225˚C totdat ze ongeveer zwart geblakerd zijn en draai ze
halverwege om. Na het bakken doe je ze in een plastic bak die af kunt sluiten
met een deksel. Laat ze zo ongeveer een kwartier liggen. Hierna kun je het vel
van de paprika’s er heel makkelijk aftrekken en kun je de stelen en zaadlijsten
eruit halen.
Stap 2: Verhit flink wat olijfolie in een soeppan. Fruit hierin
de ui op niet te hoog vuur en voeg na een tijdje ook de knoflook toe en fruit
deze mee. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak deze even mee om te ontzuren. Voeg
de geroosterde en ontvelde paprika’s, de bouillon en de verse basilicum toe.
Laat eventjes sudderen en mix vervolgens de soep mooi glad met een staafmixer. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
Stap 3: Mix de geitenkaas samen met de extra vierge olijfolie
met een handmixer even door. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en mix het
goed door tot dat het een mooi geheel is.
Stap 4: Serveer de soep in kommen en leg hierboven op een
quenelle of gewoon een schep van de geitenkaasmousse. Maak eventueel af met wat
blaadjes basilicum, wat druppels extra vierge olijfolie en zwarte peper.
Serveer met wat stokbrood besprenkeld met extra vierge olijfolie en eet
smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten