Ik had echt zin in een lekker broodje en dus ging ik op zoek
in de voorraadkast en vriezer naar wat ik kon gebruiken. Met alles wat ik kon
vinden is dit heerlijke broodje ontstaan met gebakken zalm, yum!
Ingrediënten voor 2 personen:
·
2 meergranen triangel afbakbroodjes
·
2 zalmfilets
·
1 avocado
·
Rucola
·
Zwarte peper en zeezout
·
Olijfolie om te bakken
Ingrediënten tomatensalsa:
·
100 gram snoeptomaatjes
·
1 kleine rode ui
·
2 theelepels citroensap
·
1 eetlepel extra vierge olijfolie
·
Zwarte peper en zeezout
Ingrediënten basilicummayonaise:
·
2 eetlepels mayonaise
·
Handvol verse basilicum
·
1 theelepel citroensap
·
Zwarte peper
Stap 1: Bak de broodjes af volgens de verpakking. Maak de
tomatensalsa door de snoeptomaatjes in kleine stukjes te snijden, de rode ui
heel fijn te snipperen en dit te mengen samen met de extra vierge olijfolie en
citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 2: Maak de basilicummayonaise door de basilicum fijn te
malen in een vijzel en dit te mengen met de mayonaise en citroensap. Breng op
smaak met zwarte peper.
Stap 3: Laat wat olijfolie heet worden in een koekenpan. Dep
de zalmfilets goed droog en kruid ze met peper en zout. Bak ze vervolgens aan
beide kanten op niet te hoog vuur een paar minuten. Laat ze nog mooi rosé van
binnen.
Stap 4: Halveer de avocado, haal de pit eruit en trek de
schil eraf. Snijd iedere helft vervolgens in dunne plakjes waarbij je ze aan
elkaar laat zitten in de vorm van de halve avocado. Snijd de broodjes open en
beleg ze door de basilicummayonaise op de onderste helft te smeren. Op iedere
helft waaier je de in plakjes gesneden halve avocado’s uit. Met een vork kun je
de zalmfilets in stukken/vlokken duwen. Leg deze bovenop de avocado. Maak af
met de tomatensalsa, wat rucola en de bovenkanten van de broodjes. Eet
smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten