Pagina's

zaterdag 20 februari 2016

Broodje gebakken zalm met avocado, tomatensalsa en basilicum-mayonaise

Ik had echt zin in een lekker broodje en dus ging ik op zoek in de voorraadkast en vriezer naar wat ik kon gebruiken. Met alles wat ik kon vinden is dit heerlijke broodje ontstaan met gebakken zalm, yum!



Ingrediënten voor 2 personen:
·        2 meergranen triangel afbakbroodjes
·        2 zalmfilets
·        1 avocado
·        Rucola
·        Zwarte peper en zeezout
·        Olijfolie om te bakken

Ingrediënten tomatensalsa:
·        100 gram snoeptomaatjes
·        1 kleine rode ui
·        2 theelepels citroensap
·        1 eetlepel extra vierge olijfolie
·        Zwarte peper en zeezout

Ingrediënten basilicummayonaise:
·        2 eetlepels mayonaise
·        Handvol verse basilicum
·        1 theelepel citroensap
·        Zwarte peper

Stap 1: Bak de broodjes af volgens de verpakking. Maak de tomatensalsa door de snoeptomaatjes in kleine stukjes te snijden, de rode ui heel fijn te snipperen en dit te mengen samen met de extra vierge olijfolie en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2: Maak de basilicummayonaise door de basilicum fijn te malen in een vijzel en dit te mengen met de mayonaise en citroensap. Breng op smaak met zwarte peper.

Stap 3: Laat wat olijfolie heet worden in een koekenpan. Dep de zalmfilets goed droog en kruid ze met peper en zout. Bak ze vervolgens aan beide kanten op niet te hoog vuur een paar minuten. Laat ze nog mooi rosé van binnen.


Stap 4: Halveer de avocado, haal de pit eruit en trek de schil eraf. Snijd iedere helft vervolgens in dunne plakjes waarbij je ze aan elkaar laat zitten in de vorm van de halve avocado. Snijd de broodjes open en beleg ze door de basilicummayonaise op de onderste helft te smeren. Op iedere helft waaier je de in plakjes gesneden halve avocado’s uit. Met een vork kun je de zalmfilets in stukken/vlokken duwen. Leg deze bovenop de avocado. Maak af met de tomatensalsa, wat rucola en de bovenkanten van de broodjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten