Pagina's

zaterdag 23 januari 2016

Steak salade met gegrilde paprika en courgette

Een tijdje geleden ging ik ergens lunchen met mijn vriend en koos hij voor een Thai beef salad. Dit was een thaise salade met dungesneden plakjes biefstuk. Ik vond het erg lekker en begon meteen te bedenken hoe ik hier een eigen versie van kon maken. Ik besloot om een salade te maken met wat Italiaanse smaken. Lekker wat gegrilde puntpaprika en courgette, Parmezaanse kaas en alles op smaak brengen met balsamico en lekkere extra vierge olijfolie. Heerlijk!




Ingrediƫnten voor 4 personen:
·        4 biefstukken
·        200 gram gemengde sla naar keuze
·        3 rode puntpaprika’s
·        1 courgette
·        120 gram zongedroogde tomaatjes
·        50 gram Parmezaanse kaas
·        Extra vierge olijfolie
·        Crema di balsamico
·        Zwarte peper en zeezout
·        Olijfolie en roomboter om te bakken

Stap 1: Haal de biefstuk (minstens 20-30 minuten voor het bakken) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Laat een grillpan heet worden op het vuur. Snijd de rode puntpaprika’s in stukken en de courgette in plakken. Besprenkel met wat olijfolie en grill ze op de grillpan totdat ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben.

Stap 2: Maak de sla in een kom aan met extra vierge olijfolie, crema di balsamico en peper en zout en zet even opzij. Snijd de zongedroogde tomaatjes in grove stukken. Rasp de Parmezaan met een grove rasp.

Stap 3: Zet een koekenpan op het vuur met een klontje roomboter en wat olijfolie en laat goed heet worden. Kruid de biefstukken ondertussen met peper en zout. Wanneer de boter niet meer schuimt leg je de biefstukken in de pan. Bak voor ongeveer 1,5-2 minuten aan elke kant voor medium rare. Haal de biefstukken uit de pan, leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat ze voor zo’n 5 minuten rusten.

Stap 4: Maak ondertussen voor iedereen een bord salade met een deel van de aangemaakte sla, wat zongedroogde tomaatjes, gegrilde courgette en paprika en wat Parmezaanse kaas. Doe er nog wat extra crema di balsamico overheen.

Stap 5: Snijd de biefstukken met een goed scherp vleesmes in zo dun mogelijke plakjes. Leg deze bovenop de borden salade. Besprenkel de plakjes biefstuk met wat extra vierge olijfolie en maal er nog wat extra zwarte peper en zeezout overheen.


Deze salade is heerlijk met vers stokbrood of zuurdesem brood of met eigengemaakte frieten. Aangezien mijn vader ongelooflijk veel zin had in friet serveerde ik het met dat laatste. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten