Ik houd zo erg van soepjes en zeker tijdens deze koude en
regenachtige dagen. Pompoensoep is denk ik wel mijn favoriete soep te noemen en
ik kan hier dan ook altijd intens van genieten. Daarbij is de lekkere dikke
soep zeer vullend en dus een prima avondmaal! Zonder verse peterselie vind ik
pompoensoep niet compleet dus zorg er zeker voor dat je dit er lekker royaal
overheen strooit, heerlijk.
Ingrediënten voor 4 personen:
·
2 pompoenen
·
2 uien
·
2 flinke tenen knoflook
·
2 blokjes groentebouillon
·
100 gram kruidenkaas
·
3 eetlepels crème fraîche
·
Verse peterselie
·
Gemalen chili
·
Zwarte peper en zeezout
·
Olijfolie om te bakken
·
Eventueel kookroom ter garnering
Stap 1: Snipper de uien en snijd de knoflook in plakjes. Was
de pompoenen en snijd ze doormidden. Haal de binnenkant uit de pompoenhelften
met een lepel. Snijd de halve pompoenen vervolgens in repen en daarna in
blokjes.
Stap 2: Zet een soeppan op het vuur met flink wat olijfolie
en laat warm worden. Fruit hier vervolgens de ui een paar minuten in op niet te
hoog vuur. Kook ondertussen ook 1 liter water en los daar de bouillonblokjes in
op. Wanneer de ui mooi gefruit is voeg je de knoflook toe en fruit je ook deze
even een paar minuten mee. Voeg de pompoenblokjes toe en giet de bouillon in de
pan. Zorg dat alles onder staat (voeg eventueel een klein beetje extra water
toe) en laat voor ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken.
Stap 3: Zet het vuur uit en mix de soep mooi glad met een
staafmixer. Roer vervolgens de kruidenkaas en crème fraîche door de soep tot
dat alles is opgenomen. Breng op smaak met zwarte peper, eventueel nog wat zout
en wat gemalen chili.
Serveer de soep in soepkommen en maak het af met eventueel
wat kookroom, gehakte peterselie en wat extra gemalen chili.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten