Pagina's

woensdag 27 januari 2016

Romige pompoensoep

Ik houd zo erg van soepjes en zeker tijdens deze koude en regenachtige dagen. Pompoensoep is denk ik wel mijn favoriete soep te noemen en ik kan hier dan ook altijd intens van genieten. Daarbij is de lekkere dikke soep zeer vullend en dus een prima avondmaal! Zonder verse peterselie vind ik pompoensoep niet compleet dus zorg er zeker voor dat je dit er lekker royaal overheen strooit, heerlijk.



Ingrediënten voor 4 personen:
·        2 pompoenen
·        2 uien
·        2 flinke tenen knoflook
·        2 blokjes groentebouillon
·        100 gram kruidenkaas
·        3 eetlepels crème fraîche
·        Verse peterselie
·        Gemalen chili
·        Zwarte peper en zeezout
·        Olijfolie om te bakken
·        Eventueel kookroom ter garnering

Stap 1: Snipper de uien en snijd de knoflook in plakjes. Was de pompoenen en snijd ze doormidden. Haal de binnenkant uit de pompoenhelften met een lepel. Snijd de halve pompoenen vervolgens in repen en daarna in blokjes.

Stap 2: Zet een soeppan op het vuur met flink wat olijfolie en laat warm worden. Fruit hier vervolgens de ui een paar minuten in op niet te hoog vuur. Kook ondertussen ook 1 liter water en los daar de bouillonblokjes in op. Wanneer de ui mooi gefruit is voeg je de knoflook toe en fruit je ook deze even een paar minuten mee. Voeg de pompoenblokjes toe en giet de bouillon in de pan. Zorg dat alles onder staat (voeg eventueel een klein beetje extra water toe) en laat voor ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken.

Stap 3: Zet het vuur uit en mix de soep mooi glad met een staafmixer. Roer vervolgens de kruidenkaas en crème fraîche door de soep tot dat alles is opgenomen. Breng op smaak met zwarte peper, eventueel nog wat zout en wat gemalen chili.


Serveer de soep in soepkommen en maak het af met eventueel wat kookroom, gehakte peterselie en wat extra gemalen chili.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten