Pagina's

donderdag 10 maart 2016

Mini s'mores taartjes

Geroosterde marshmallows vind ik echt superlekker. Soms sta ik ze zelfs stiekem boven het gasfornuis te roosteren in de winter als er geen kampvuur of bbq bij de hand is. In combinatie met chocolade en koek is het al helemaal lekker. In Amerika worden dit s’mores genoemd, al wordt dat meestal gedaan met graham crackers, die hier niet verkocht worden. Toch besloot ik deze s’mores taartjes te maken, met een bodem van Digestive koekjes, een vulling van romige chocolade ganache en natuurlijk een gebrande meringue topping! Een lekker makkelijk receptje dat er wel heel feestelijk uitziet.



Ingrediënten voor 6 stuks:
·        160 gram Digestive koekjes
·        50 gram gesmolten roomboter
·        100 gram pure chocolade
·        60 gram slagroom
·        2 eiwitten
·        Snuf zout
·        70 gram suiker
·        2 eetlepels water

Stap 1: Neem een muffinblik voor 6 muffins en leg hier een flink stuk plasticfolie overheen die je een beetje in elk muffinvormpje duwt. Vermaal de Digestive koekjes in een keukenmachine tot dat ze mooi fijn zijn. Meng hier de gesmolten boter doorheen. Verdeel vervolgens over de 6 vormpjes en druk goed aan op de bodem en tegen de randen omhoog tot aan de bovenkant, zodat je echt bakjes krijgt. Zet ondertussen even in de koelkast of als je haast hebt in de vriezer.

Stap 2: Maak de chocolade ganache door de pure chocolade in fijne stukjes te hakken en in een kom te doen. Verwarm vervolgens de slagroom in een steelpannetje. Wanneer deze warm is giet je deze over de chocoladestukjes en laat je dit even staan. Vervolgens mix je het met een garde door tot het een mooi geheel is. Verdeel het daarna over de taartjes en zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Wanneer de taartjes zijn opgesteven kun je de Italiaanse meringue maken voor de topping. Deze maak je door het eiwit stijf te kloppen met de snuf zout en ondertussen de suiker met het water te smelten in een pannetje. Wanneer de suikersiroop een temperatuur van 121˚C heeft bereikt giet je deze in een dunne straal al mixend door het eiwit. Mix door totdat er mooie stijve pieken ontstaan.

Stap 4: Schep de meringue in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Haal de taartjes met behulp van het plastic folie uit de muffinvorm. Spuit op elk taartje een mooie toef meringue. Met een gasbrandertje kun je de meringue vervolgens voorzichtig kleuren voor het geroosterde marshmallow effect.


Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten