Pagina's

woensdag 23 maart 2016

Chocolate chip & mini marshmallow cookies

Heerlijke grote koeken die nog lekker chewy zijn van binnen. De marshmallows zorgen voor een extra fluffige binnenkant en chocola is natuurlijk altijd goed. Probeer ze ook!



Ingrediënten voor ongeveer 10 grote koeken:
·        120 gram zachte ongezouten roomboter
·        150 gram lichtbruine basterdsuiker
·        2 eieren
·        1 theelepel vanille extract
·        150 gram bloem
·        0,5 theelepel baking soda
·        Snuf zout
·        130 gram chocolate chips/drops/chunks
·        50 gram mini marshmallows

Stap 1: Mix de boter in een mengkom romig, voeg daarna de lichtbruine basterdsuiker toe en mix dit goed mee tot een mooie pasta. Mix er vervolgens een voor een de eieren doorheen tot dat ze zijn opgenomen samen met het vanille extract.

Stap 2: Meng in een ander kommetje de bloem goed door met de baking soda en het zout en voeg dit toe aan de rest. Mix dit goed door totdat je een mooi koekbeslag hebt.

Stap 3: Voeg de chocolate chips en de mini marshmallows toe en spatel dit er goed doorheen met een pannenlikker. Zet het beslag vervolgens twee uur in de koelkast om goed op te stijven.

Stap 4: Verwarm de oven voor op 200˚C. Zet een bakplaat klaar met bakpapier. Het is het handigste om voor de koeken een ijsschep te gebruiken, zo is het handig te doseren en krijg je mooie gelijke koeken. De koeken spreiden heel erg in de oven dus schep het koekdeeg niet te dicht bij elkaar op de bakplaat. Bak ze vervolgens voor ongeveer 12 minuten op 190 ˚C in de oven.


Tip: Ik bak altijd maar een deel van het koekdeeg en vries de rest in. Dit doe je door het overige koekdeeg ook al te verdelen met de ijsschep. Ik knip een stuk bakpapier in vierkantjes en plaats iedere deegbal op zo’n stukje bakpapier en stapel ze op die manier op. Vervolgens in een diepvrieszak en in de vriezer. Wanneer je zin hebt in verse koeken bak je ze gewoon rechtstreeks uit de vriezer op dezelfde manier af, misschien een paar minuutjes langer. Op die manier heb je altijd vers gebakken koeken bij de hand!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten