Heerlijke grote koeken die nog lekker chewy zijn van binnen.
De marshmallows zorgen voor een extra fluffige binnenkant en chocola is
natuurlijk altijd goed. Probeer ze ook!
Ingrediënten voor ongeveer 10 grote koeken:
·
120 gram zachte ongezouten roomboter
·
150 gram lichtbruine basterdsuiker
·
2 eieren
·
1 theelepel vanille extract
·
150 gram bloem
·
0,5 theelepel baking soda
·
Snuf zout
·
130 gram chocolate chips/drops/chunks
·
50 gram mini marshmallows
Stap 1: Mix de boter in een mengkom romig, voeg daarna de
lichtbruine basterdsuiker toe en mix dit goed mee tot een mooie pasta. Mix er
vervolgens een voor een de eieren doorheen tot dat ze zijn opgenomen samen met
het vanille extract.
Stap 2: Meng in een ander kommetje de bloem goed door met de
baking soda en het zout en voeg dit toe aan de rest. Mix dit goed door totdat
je een mooi koekbeslag hebt.
Stap 3: Voeg de chocolate chips en de mini marshmallows toe en
spatel dit er goed doorheen met een pannenlikker. Zet het beslag vervolgens
twee uur in de koelkast om goed op te stijven.
Stap 4: Verwarm de oven voor op 200˚C. Zet een bakplaat
klaar met bakpapier. Het is het handigste om voor de koeken een ijsschep te
gebruiken, zo is het handig te doseren en krijg je mooie gelijke koeken. De
koeken spreiden heel erg in de oven dus schep het koekdeeg niet te dicht bij
elkaar op de bakplaat. Bak ze vervolgens voor ongeveer 12 minuten op 190 ˚C in
de oven.
Tip: Ik bak altijd maar een deel van het koekdeeg en vries
de rest in. Dit doe je door het overige koekdeeg ook al te verdelen met de
ijsschep. Ik knip een stuk bakpapier in vierkantjes en plaats iedere deegbal op
zo’n stukje bakpapier en stapel ze op die manier op. Vervolgens in een
diepvrieszak en in de vriezer. Wanneer je zin hebt in verse koeken bak je ze
gewoon rechtstreeks uit de vriezer op dezelfde manier af, misschien een paar
minuutjes langer. Op die manier heb je altijd vers gebakken koeken bij de hand!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten