Krab linguine is een gerecht dat enorm veel verschillende
recepten heeft en wat ik altijd al heb willen uitproberen. Omdat we thuis nog een blikje krabvlees hadden staan en wat
mascarpone, besloot ik om voor het eerst krab linguine te maken, maar dan wel met een geheel eigen
recept. Sinaasappel vind ik heerlijk met vis en schaaldieren en ik besloot dan ook om
een romige tomaatmascarpone saus te maken met wat heerlijke sinaasappel. Ik
moet zeggen dat het een geslaagde combinatie is!
Ingrediënten voor 4 personen:
·
400 gram linguine pasta
·
1 ui
·
2 tenen knoflook
·
1 blik gepelde tomaten
·
Kwart blokje visbouillon
·
1 sinaasappel
·
40 gram mascarpone
·
2 blikjes krabvlees met pootjes
·
1 flinke hand verse peterselie
·
Verse Parmezaanse kaas
·
Zwarte peper en zeezout
·
Olijfolie om te bakken
Stap 1: Zet een ruime pan met (heet) water op het vuur. Snipper
de ui heel fijn en hak ook de knoflooktenen fijn. Zet een hapjespan op het vuur
met flink wat olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook langzaam op laag
vuur. Wanneer het water in de andere pan kookt voeg je de linguine toe en kook
je deze volgens verpakking.
Stap 2: Maak het blik met gepelde tomaten open en probeer
met een mesje de tomaten in het blik grof te snijden. Voeg dit toe aan de
gefruite ui en knoflook samen met het kwart blokje verkruimelde bouillon en
roer door. Laat een paar minuutjes inkoken en rasp vervolgens de sinaasappel
erboven. Snijd deze vervolgens door midden en pers het sap van één helft ook
uit boven de tomatensaus. Roer goed door, breng op smaak met peper en zout en
laat weer een paar minuutjes inkoken.
Stap 3: Hak de verse peterselie mooi fijn. Wanneer de pasta
klaar is giet je deze af. Zet ondertussen het vuur uit van de tomatensaus, voeg
de mascarpone en peterselie toe en roer door totdat alles opgenomen en vermengd
is. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout, voeg de pasta toe aan
de tomatensaus en hussel alles goed door elkaar. Maak vervolgens de blikjes
krabvlees open, giet goed af en voeg ook deze toe. Hussel alles weer goed door
elkaar zodat alle pasta bedekt is met de saus en wat krabvlees.
Stap 4: Verdeel over 4 borden en schaaf er ten slotte nog
wat Parmezaanse kaas overheen.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten