Pagina's

zaterdag 16 januari 2016

Linguine met krab en tomaatmascarpone saus met sinaasappel

Krab linguine is een gerecht dat enorm veel verschillende recepten heeft en wat ik altijd al heb willen uitproberen. Omdat we thuis nog een blikje krabvlees hadden staan en wat mascarpone, besloot ik om voor het eerst krab linguine te maken, maar dan wel met een geheel eigen recept. Sinaasappel vind ik heerlijk met vis en schaaldieren en ik besloot dan ook om een romige tomaatmascarpone saus te maken met wat heerlijke sinaasappel. Ik moet zeggen dat het een geslaagde combinatie is!




Ingrediënten voor 4 personen:
·        400 gram linguine pasta
·        1 ui
·        2 tenen knoflook
·        1 blik gepelde tomaten
·        Kwart blokje visbouillon
·        1 sinaasappel
·        40 gram mascarpone
·        2 blikjes krabvlees met pootjes
·        1 flinke hand verse peterselie
·        Verse Parmezaanse kaas
·        Zwarte peper en zeezout
·        Olijfolie om te bakken

Stap 1: Zet een ruime pan met (heet) water op het vuur. Snipper de ui heel fijn en hak ook de knoflooktenen fijn. Zet een hapjespan op het vuur met flink wat olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook langzaam op laag vuur. Wanneer het water in de andere pan kookt voeg je de linguine toe en kook je deze volgens verpakking.

Stap 2: Maak het blik met gepelde tomaten open en probeer met een mesje de tomaten in het blik grof te snijden. Voeg dit toe aan de gefruite ui en knoflook samen met het kwart blokje verkruimelde bouillon en roer door. Laat een paar minuutjes inkoken en rasp vervolgens de sinaasappel erboven. Snijd deze vervolgens door midden en pers het sap van één helft ook uit boven de tomatensaus. Roer goed door, breng op smaak met peper en zout en laat weer een paar minuutjes inkoken.

Stap 3: Hak de verse peterselie mooi fijn. Wanneer de pasta klaar is giet je deze af. Zet ondertussen het vuur uit van de tomatensaus, voeg de mascarpone en peterselie toe en roer door totdat alles opgenomen en vermengd is. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout, voeg de pasta toe aan de tomatensaus en hussel alles goed door elkaar. Maak vervolgens de blikjes krabvlees open, giet goed af en voeg ook deze toe. Hussel alles weer goed door elkaar zodat alle pasta bedekt is met de saus en wat krabvlees.

Stap 4: Verdeel over 4 borden en schaaf er ten slotte nog wat Parmezaanse kaas overheen.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten