Pagina's

vrijdag 19 februari 2016

Taco’s met garnalen, mango-avocadosalsa en groene kruiden aioli

Op Instagram zie ik super vaak foto’s voorbij komen van mooie kleurrijke taco’s met de meest uiteenlopende vullingen. Taco’s met garnalen zitten daar ook vaak tussen en aangezien ik dit nog nooit had geprobeerd besloot ik om er een eigen versie van te maken. Mango vind ik een heerlijke combinatie met schaaldieren en vis en ik vond dan ook dat er een mangosalsa overheen moest komen met wat lekker romige avocado. Ik had nog rode kool liggen die ik er ook bij kon doen en ik wilde graag een lekker romig en smaakvol sausje en maakte daarom een groene kruiden aioli met zure room. De garnalen hebben wat pittigheid van de cajunkruiden maar worden ook lekker gekarameliseerd door de gembersiroop. De geraspte kokos geeft wat extra mildheid. Kortom, een feestje van smaken en kleuren die je echt eens moet proberen!


Ingrediënten voor 4 personen:
·        12-16 mini tortillas
·        600 gram rauwe en gepelde garnalen
·        5 theelepels cajunkruiden
·        2 eetlepels gembersiroop
·        1 eetlepel verse limoensap
·        1 eetlepel geraspte kokos
·        Halve rode kool
·        Verse koriander

Ingrediënten mango-avocadosalsa:
·        1 mango
·        1 avocado
·        1 kleine rode ui / halve grote rode ui
·        2 eetlepels fijngesneden verse koriander
·        2 eetlepels verse limoensap + rasp van 1 limoen
·        Gemalen gedroogde chili
·        Zwarte peper en zeezout

Ingrediënten groene kruiden aioli:
·        2 handjes vol verse basilicum
·        2 handjes vol verse bladpeterselie
·        4 eetlepels extra vierge olijfolie
·        2 tenen knoflook
·        70 gram zure room
·        70 gram mayonaise
·        2 theelepels citroensap
·        Zwarte peper en zeezout

Stap 1: Dep de garnalen heel goed droog met wat keukenpapier en marineer ze vervolgens in een mengsel van de cajunkruiden, gembersiroop, limoensap en geraspte kokos. Dit kun je ’s middags al doen zodat ze goed kunnen marineren in de koelkast.

Stap 2: Maak de groene kruiden aioli door de basilicum en peterselie samen met de olijfolie en knoflook in een keukenmachine te pureren. Meng dit vervolgens met het citroensap, de mayonaise en de zure room. Breng nog een beetje op smaak met peper en zout en zet ook dit opzij in de koelkast.

Stap 3: Maak nu de salsa door de mango te schillen en het vlees van de pit te snijden. Snijd dit vervolgens in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de avocado en snipper de rode ui heel fijn. Meng dit met het limoensap + rasp, de fijngesneden koriander en wat gemalen gedroogde chili naar gewenste pittigheid. Breng vervolgens nog wat op smaak met peper en zout. Snijd de rode kool in zo dun mogelijke reepjes en doe apart in een schaaltje.

Stap 4: Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Grill de garnalen hier vervolgens in aan beide kanten tot dat ze gaar zijn maar nog wel sappig, dit gaat echt heel snel, dus blijf erbij en wacht niet te lang met omdraaien.


Stap 5: Om de taco’s te serveren warm je de tortillas even op in een pan. Leg er allereerst wat van de rode kool op, daarbovenop de gegrilde garnalen, doe hier wat van de mango-avocadosalsa overheen en maak af met de groene kruiden aioli en eventueel wat blaadjes verse koriander. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten