Pagina's

dinsdag 5 januari 2016

Spaghetti met garnalen, citroen en basilicum

Deze simpele pasta is ontstaan vanuit improvisatie met ingrediënten die ik nog in huis had. Ik had nog citroen, basilicum en tomatentapenade van zongedroogde tomaatjes en mijn vader had garnalen gehaald voor het eten. Ik besloot om hier een pasta mee te maken. Het is een heel makkelijk gerecht dat niet veel tijd in beslag neemt, maar wel heel lekker is!




Ingrediënten voor 4 personen:
·        300-400 gram spaghetti
·        400-500 gram gepelde rauwe garnalen
·        3 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
·        1 gedroogde chilipeper, fijngesneden of in kleine stukjes gescheurd
·        1 citroen, het sap en alle rasp
·        2 flinke eetlepels zongedroogde tomatentapenade
·        Verse basilicum, in fijne reepjes
·        Half glas droge witte wijn
·        Extra vierge olijfolie
·        Zeezout en zwarte peper
·        Parmezaanse kaas

Stap 1: Kook de spaghetti volgens de verpakking in een ruime pan met gezouten water. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur met flink wat extra vierge olijfolie. Wanneer de olie warm is voeg je de gesneden knoflook en gedroogde chilipepers toe en schep je ze om in de olie. Voeg vervolgens de citroenrasp en garnalen toe en schep deze ook om voor ongeveer een minuut. Breng op smaak met peper en zout, voeg ook de witte wijn en tomatentapenade toe en laat het een paar minuten simmeren.

Stap 2: Giet de pasta af, voeg deze toe aan de saus samen met het citroensap en de fijngehakte basilicum en schud goed om.


Stap 3: Verdeel over de borden en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten