Deze simpele pasta is ontstaan vanuit improvisatie met
ingrediënten die ik nog in huis had. Ik had nog citroen, basilicum en
tomatentapenade van zongedroogde tomaatjes en mijn vader had garnalen gehaald
voor het eten. Ik besloot om hier een pasta mee te maken. Het is een heel
makkelijk gerecht dat niet veel tijd in beslag neemt, maar wel heel lekker is!
Ingrediënten voor 4 personen:
·
300-400 gram spaghetti
·
400-500 gram gepelde rauwe garnalen
·
3 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
·
1 gedroogde chilipeper, fijngesneden of in
kleine stukjes gescheurd
·
1 citroen, het sap en alle rasp
·
2 flinke eetlepels zongedroogde tomatentapenade
·
Verse basilicum, in fijne reepjes
·
Half glas droge witte wijn
·
Extra vierge olijfolie
·
Zeezout en zwarte peper
·
Parmezaanse kaas
Stap 1: Kook de spaghetti volgens de verpakking in een ruime
pan met gezouten water. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur met flink wat
extra vierge olijfolie. Wanneer de olie warm is voeg je de gesneden knoflook en
gedroogde chilipepers toe en schep je ze om in de olie. Voeg vervolgens de
citroenrasp en garnalen toe en schep deze ook om voor ongeveer een minuut. Breng
op smaak met peper en zout, voeg ook de witte wijn en tomatentapenade toe en
laat het een paar minuten simmeren.
Stap 2: Giet de pasta af, voeg deze toe aan de saus samen
met het citroensap en de fijngehakte basilicum en schud goed om.
Stap 3: Verdeel over de borden en rasp er wat Parmezaanse
kaas overheen. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten