Pagina's

zaterdag 26 maart 2016

Hasselback aardappelen met crunchy topping

Op Instagram zie ik altijd allerlei lekker eten voorbij komen en zo ook de hasselback aardappel. Ik wilde ze graag een keer zelf maken maar dan wel met een lekkere crunchy, gegratineerde topping. En zo is dit recept geboren. Krokant van buiten, zacht van binnen, weer eens wat anders op het gebied van aardappelen!



Ingrediënten voor 4 personen:
·        8 flinke vastkokende aardappelen of meerdere kleinere, zo ovaal mogelijk
·        60 gram gesmolten roomboter
·        Zeezout

Ingrediënten crunchy topping:
·        25 gram pankokruim
·        15 gram geraspte Parmezaanse kaas
·        2 eetlepels fijngehakte kruiden (ik gebruikte peterselie en basilicum)
·        1 teen knoflook, geperst
·        1 eetlepel gesmolten roomboter

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200˚C. Was de aardappelen goed en snijd ze vervolgens in plakjes van ongeveer 1-2 millimeter dik, waarbij je ze niet volledig doorsnijd zodat de onderkant nog aan elkaar vastzit. Leg ze nu in een ovenschaal en bestrijk ze met een bakkwast royaal met de helft van de gesmolten boter. Maal er vervolgens zeezout overheen en zet ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer een 40 minuten op 200˚C. Haal ze er daarna uit, besprenkel met de tweede helft boter en bak ze nog eens 30 minuten in de oven.

Stap 2: Maak ondertussen de crunchy topping door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen. Wanneer de aardappelen voor de tweede keer hebben gebakken haal je ze eruit en bestrooi je ze met de crunchy topping. Zet ze vervolgens voor de laatste keer in de oven voor nog eens ongeveer 10 minuten, tot dat de topping mooi goudbruin en krokant is geworden.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten