Pagina's

zaterdag 23 april 2016

Sandwich pulled chicken met mosterdslaw

Pulled pork is natuurlijk mega lekker, maar je moet er altijd zo lang op wachten tot dat het klaar is. Daar had ik even geen zin in en geen tijd voor en dus besloot ik pulled chicken te maken. Dit heeft een veel kortere oventijd nodig maar is ook echt gigantisch lekker. Zeker in combinatie met de lekkere mosterdslaw op een dikke snee rustiek brood, yum!



Ingrediënten voor 4 personen:
·        8 dikke sneden rustiek brood
·        2 kropjes little gem sla
·        6 kippenbouten
·        0,5 eetlepel zout
·        0,5 eetlepel paprikapoeder
·        1 theelepel knoflookpoeder
·        Barbecuesaus, zie hieronder
·        Zeezout en zwarte peper

Ingrediënten barbecuesaus:
·        200 ml ketchup
·        100 ml water
·        50 ml appelcider azijn
·        60 gram donkerbruine suiker
·        1,5 theelepel dijonmosterd
·        1 theelepel uienpoeder
·        1 theelepel knoflookpoeder
·        1 eetlepel worcestershire saus
·        1 theelepel cayennepeper
·        1 theelepel zwarte peper

Ingrediënten mosterdslaw:
·        Kwart witte kool, heel dun gesneden
·        0,5 winterpeen, grof geraspt
·        1 grote appel, grof geraspt
·        1 rode ui, in hele dunne halve ringen
·        2 eetlepels mayonaise
·        1 eetlepel Dijonmosterd
·        1 eetlepel appelciderazijn
·        1 eetlepel suiker

Stap 1: Maak de BBQ-saus door alle ingrediënten in een pannetje te doen, dit goed door te roeren en het op het vuur te zetten. Breng het aan de kook en laat het vervolgens (het liefst met een warmhoudplaatje ertussen) op laag vuur ongeveer 45 minuten sudderen. Laat vervolgens afkoelen.

Stap 2: Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng het zout, paprikapoeder en knoflookpoeder met elkaar. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en snij het vel kruislings in. Bestrooi met de kruidenmix en masseer het in de kippenbouten. Zet de kippenbouten voor ongeveer een uur in de voorverwarmde oven op 180˚C. Haal daarna de ovenschaal met kip eruit en verwarm de oven voor op 220˚C. Bestrijk de kippenbouten vervolgens royaal met wat van de zelfgemaakte barbecuesaus en zet de schaal terug in de oven voor 12-15 minuten op 220˚C totdat de buitenkant mooi gekarameliseerd is. Laat vervolgens even rusten buiten de oven.

Stap 3: Terwijl de kippenbouten garen in de oven maak je de mosterdslaw. Rasp of snijd alle ingrediënten fijn/julienne. Meng de suiker met de appelciderazijn zodat de suiker een klein beetje op kan lossen. Meng in een ander schaaltje de mayonaise en Dijonmosterd samen. Giet het azijn met suiker in een dun straaltje al roerend door de mosterdmayonaise totdat alles is opgenomen. Meng de saus door alle gesneden ingrediënten en zet even opzij.


Stap 4: Nadat de kippenbouten even hebben gerust trek je het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng er vervolgens nog wat zelfgemaakte barbecuesaus doorheen naar smaak en breng eventueel nog wat op smaak met zout en peper. Snijd de kontjes van de little gem en haal eventueel de buitenste bladeren eraf. Trek vervolgens de slabladeren los. Leg 4 sneden brood voor je en bedek met little gem. Bedek deze met de pulled chicken en daarboven op wat van de mosterdslaw. Leg de andere 4 sneden brood erboven op en klaar is je superlekkere sandwich pulled chicken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten