Pulled pork is natuurlijk mega lekker, maar je moet er
altijd zo lang op wachten tot dat het klaar is. Daar had ik even geen zin in en
geen tijd voor en dus besloot ik pulled chicken te maken. Dit heeft een veel
kortere oventijd nodig maar is ook echt gigantisch lekker. Zeker in combinatie
met de lekkere mosterdslaw op een dikke snee rustiek brood, yum!
Ingrediënten voor 4 personen:
·
8 dikke sneden rustiek brood
·
2 kropjes little gem sla
·
6 kippenbouten
·
0,5 eetlepel zout
·
0,5 eetlepel paprikapoeder
·
1 theelepel knoflookpoeder
·
Barbecuesaus, zie hieronder
·
Zeezout en zwarte peper
Ingrediënten barbecuesaus:
·
200 ml ketchup
·
100 ml water
·
50 ml appelcider azijn
·
60 gram donkerbruine suiker
·
1,5 theelepel dijonmosterd
·
1 theelepel uienpoeder
·
1 theelepel knoflookpoeder
·
1 eetlepel worcestershire saus
·
1 theelepel cayennepeper
·
1 theelepel zwarte peper
Ingrediënten mosterdslaw:
·
Kwart witte kool, heel dun gesneden
·
0,5 winterpeen, grof geraspt
·
1 grote appel, grof geraspt
·
1 rode ui, in hele dunne halve ringen
·
2 eetlepels mayonaise
·
1 eetlepel Dijonmosterd
·
1 eetlepel appelciderazijn
·
1 eetlepel suiker
Stap 1: Maak de BBQ-saus door alle ingrediënten in een
pannetje te doen, dit goed door te roeren en het op het vuur te zetten. Breng
het aan de kook en laat het vervolgens (het liefst met een warmhoudplaatje
ertussen) op laag vuur ongeveer 45 minuten sudderen. Laat vervolgens afkoelen.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng het zout,
paprikapoeder en knoflookpoeder met elkaar. Leg de kippenbouten in een
ovenschaal en snij het vel kruislings in. Bestrooi met de kruidenmix en masseer
het in de kippenbouten. Zet de kippenbouten voor ongeveer een uur in de
voorverwarmde oven op 180˚C. Haal daarna de ovenschaal met kip eruit en verwarm
de oven voor op 220˚C. Bestrijk de kippenbouten vervolgens royaal met wat van
de zelfgemaakte barbecuesaus en zet de schaal terug in de oven voor 12-15
minuten op 220˚C totdat de buitenkant mooi gekarameliseerd is. Laat vervolgens
even rusten buiten de oven.
Stap 3: Terwijl de kippenbouten garen in de oven maak je de
mosterdslaw. Rasp of snijd alle ingrediënten fijn/julienne. Meng de suiker met
de appelciderazijn zodat de suiker een klein beetje op kan lossen. Meng in een
ander schaaltje de mayonaise en Dijonmosterd samen. Giet het azijn met suiker
in een dun straaltje al roerend door de mosterdmayonaise totdat alles is opgenomen.
Meng de saus door alle gesneden ingrediënten en zet even opzij.
Stap 4: Nadat de kippenbouten even hebben gerust trek je het
vlees met twee vorken uit elkaar. Meng er vervolgens nog wat zelfgemaakte
barbecuesaus doorheen naar smaak en breng eventueel nog wat op smaak met zout
en peper. Snijd de kontjes van de little gem en haal eventueel de buitenste
bladeren eraf. Trek vervolgens de slabladeren los. Leg 4 sneden brood voor je
en bedek met little gem. Bedek deze met de pulled chicken en daarboven op wat
van de mosterdslaw. Leg de andere 4 sneden brood erboven op en klaar is je
superlekkere sandwich pulled chicken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten