Pagina's

woensdag 20 januari 2016

Romige ‘no bake’ aardbeien-Oreo gebakjes

Aardbeien vind ik echt een van de allerlekkerste soorten fruit en in combinatie met chocola vind ik het al helemaal hemels. Deze gebakjes zijn gemaakt van verse aardbeien met heerlijke romige mascarpone, frisse crème fraîche en lekkere Oreo koekjes. Er zit weinig suiker in waardoor de taartjes lekker fris zijn en niet te zoet. 



Ik heb deze gebakjes al eerder gemaakt maar dan als één grote taart. Daarvoor verdubbel je alle hoeveelheden, gebruik je een springvorm waarin je op de Oreo bodem al het aardbeienmengsel giet, laat je de taart opstijven en bedek je vervolgens de hele bovenkant trapsgewijs met plakjes aardbeien.

Ingrediënten voor 6 kleine gebakjes:
·        150 gram Oreo koekjes
·        40 gram gesmolten roomboter
·        300 gram aardbeien + een paar aardbeien ter garnering
·        50 ml slagroom
·        50 gram crème fraîche
·        100 gram mascarpone
·        30 gram suiker
·        Paar druppels vanille extract
·        4 blaadjes gelatine

Stap 1: Neem een muffinblik voor 6 muffins en leg hier een flink stuk plasticfolie overheen die je een beetje in elk muffinvormpje duwt. Vermaal de Oreo koekjes in een keukenmachine tot dat ze mooi fijn zijn. Meng hier de gesmolten boter doorheen. Verdeel vervolgens over de 6 vormpjes en druk goed aan op de bodem en tegen de randen. Zorg dat het bakjes zijn met opstaande randen. Zet ondertussen even in de koelkast of als je haast hebt in de vriezer.

Stap 2: Laat de blaadjes gelatine 5 minuten weken in een bakje koud water. Klop ondertussen de slagroom samen met de suiker stijf en zet even opzij. Meng in een andere kom de mascarpone en crème fraîche samen met het vanille extract en zet ook even opzij. Mix de 300 gram aardbeien (die je hebt gewassen en van de kroontjes hebt ontdaan) met een staafmixer tot een gladde puree.

Stap 3: Doe een paar eetlepels van de aardbeienpuree in een steelpannetje en laat warm worden op het vuur. Wanneer het warm is zet je het vuur uit, knijp je het water uit de geweekte gelatine en los je deze op in de aardbeienpuree. Roer goed door tot dat alles is opgelost en roer vervolgens door de overige koude aardbeienpuree.

Stap 4: Meng beetje voor beetje de aardbeienpuree door het mascarponemengsel en spatel ten slotte de slagroom er voorzichtig doorheen. Pak het muffinblik met Oreobodempjes erbij en vul ze allemaal tot de rand van de muffinvormpjes met de het romige aardbeienmengsel. Je houdt nog een deel over, doe dit in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Dit kun je doen door de spuitzak in een hoge bak te zetten met het spuitmondje naar boven gevouwen (zodat er niets uitlekt). Zet het muffinblik en de bak met spuitzak in de koeling en laat minstens 1 uur opstijven.

Stap 5: Wanneer alles is opgesteven kun je de gebakjes voorzichtig uit het muffinblik halen door het plasticfolie op te tillen uit het blik. Zet ze op een bord en spuit er nog wat extra aardbeienvulling op met de spuitzak. Snijd vervolgens wat aardbeitjes door midden en leg deze erboven op. Je kunt ze nog eventjes in de koeling zetten om extra op te laten stijven of meteen op eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten