Pagina's

woensdag 17 februari 2016

Luxe toast met romige roerei, zalm en avocadocrème

Afgelopen Valentijnsdag ging ik met mijn vriend ‘s avonds lekker sushi eten, maar ik wilde eigenlijk ook graag nog zelf iets lekkers maken. Daarom maakte ik in de middag deze heerlijke luxe toast met kort gebakken spinazie, romige roerei, lekkere gerookte zalm en avocadocrème. Het is een heerlijk gerecht voor de brunch of voor het zondagsontbijt en daarbij makkelijk te maken. Probeer het dus zelf en geniet ervan!



Ingrediënten voor 2 personen:
·        4 dikke sneden van een lekker brood naar keuze
·        6 grote eieren
·        8 eetlepels slagroom
·        Halve avocado
·        2 theelepels citroensap
·        1 eetlepel extra vierge olijfolie
·        150 gram spinazie
·        100 gram gerookte zalm
·        Olijfolie om te bakken
·        Zwarte peper en zeezout

Stap 1: Mix de halve avocado, citroensap en extra vierge olijfolie met een staafmixer tot een mooie gladde crème en zet even opzij. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie hier kort in samen met wat zwarte peper en zeezout. Grill de sneden brood tot toast.

Stap 2: Breek de eieren in een kom en klop ze samen met de slagroom en wat zwarte peper en zeezout tot één geheel. Verhit olie in een andere grote koekenpan en giet het eiermengsel hierin. Zet het vuur laag-middenhoog en roer langzaam door de eieren heen om roerei te maken. Zet het vuur op tijd uit. Het roerei moet nog een beetje vloeibaar zijn en zacht.

Stap 3: Leg de getoaste sneden brood op 2 borden. Verdeel hier de kortgebakken spinazie overheen, daarover het romige roerei en daarbovenop drapeer je de plakken gerookte zalm. Schep op elke belegde toast wat van de avocadocréme.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten