Afgelopen Valentijnsdag ging ik met mijn vriend ‘s avonds lekker
sushi eten, maar ik wilde eigenlijk ook graag nog zelf iets lekkers maken.
Daarom maakte ik in de middag deze heerlijke luxe toast met kort
gebakken spinazie, romige roerei, lekkere gerookte zalm en avocadocrème. Het is een heerlijk gerecht voor de brunch of voor het zondagsontbijt en daarbij makkelijk te maken. Probeer het
dus zelf en geniet ervan!
Ingrediënten voor 2 personen:
·
4 dikke sneden van een lekker brood naar keuze
·
6 grote eieren
·
8 eetlepels slagroom
·
Halve avocado
·
2 theelepels citroensap
·
1 eetlepel extra vierge olijfolie
·
150 gram spinazie
·
100 gram gerookte zalm
·
Olijfolie om te bakken
·
Zwarte peper en zeezout
Stap 1: Mix de halve avocado, citroensap en extra vierge
olijfolie met een staafmixer tot een mooie gladde crème en zet even opzij.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie hier kort in samen met wat zwarte
peper en zeezout. Grill de sneden brood tot toast.
Stap 2: Breek de eieren in een kom en klop ze samen met de
slagroom en wat zwarte peper en zeezout tot één geheel. Verhit olie in een
andere grote koekenpan en giet het eiermengsel hierin. Zet het vuur
laag-middenhoog en roer langzaam door de eieren heen om roerei te maken. Zet
het vuur op tijd uit. Het roerei moet nog een beetje vloeibaar zijn en zacht.
Stap 3: Leg de getoaste sneden brood op 2 borden. Verdeel
hier de kortgebakken spinazie overheen, daarover het romige roerei en
daarbovenop drapeer je de plakken gerookte zalm. Schep op elke belegde toast
wat van de avocadocréme.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten