Pagina's

dinsdag 1 december 2015

Tagliatelle met paddenstoel en truffelroom

Pasta pesto is denk ik zeker wel mijn lievelingspasta, maar het is natuurlijk ook een behoorlijk zomerse pasta. Met dit herfstige en koude weer heb ik toch ook wel wat meer behoefte aan een lekker romige comfortpasta met wat herfstige smaken. Vandaar dit fijne pastagerecht met truffelroomsaus, kastanjechampignons en gerookte kip. Fris pittige rucola en Parmezaanse kaas maken het natuurlijk af. Als extra’tje een paar lekkere knoflookbroodjes erbij, heerlijk!



Ingrediënten pasta voor 4 personen:
·        300-400 gram tagliatelle
·        2 kleine rode uien
·        1 grote teen/2 kleine tenen knoflook
·        250 gram kastanje champignons
·        175 gram gerookte kipfiletreepjes
·        200 gram crème fraîche
·        80 gram salsa tartufa
·        Truffelolie
·        Rucola
·        100 gram Parmezaanse kaas
·        40 gram pijnboompitten
·        Olijfolie voor bakken
·        Zeezout
·        Zwarte peper

Ingrediënten knoflookbrood:
·        1 afbakstokbrood of ciabatta
·        2 knoflooktenen
·        Olijfolie
·        Zeezout

Stap 1: Kook de tagliatelle volgens de verpakking gaar in gezouten water. Verwarm de oven voor volgens de verpakking van het afbakstokbrood.

Stap 2: Halveer de kastanjechampignons en snijd ze in plakjes, snijd de ui in halve ringen en hak de teentjes knoflook fijn. Fruit de ui in een hapjespan of wokpan (een pan die ruim genoeg is om alle pasta later nog bij te doen) in olijfolie. Doe ondertussen het stokbrood in de oven.

Voeg daarna ook de knoflook en de champignons toe aan de zachte uien en bak mee. De champignons hoeven niet super gaar te zijn, ze mogen nog wat bite hebben. Voeg ook de gerookte kipfilet toe en bak even mee. Deze hoeft natuurlijk niet te garen, alleen warm te worden.

Stap 3: Voeg de crème fraîche toe samen met de salsa tartufa en roer het geheel door. Breng op smaak met een beetje zeezout en flink zwarte peper en zet het vuur uit.

Stap 4: Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles goed door zodat alle pasta bedekt is met de saus. Rooster ondertussen ook de pijnboompitten in een kleine koekenpan, zonder olie, tot dat ze goudbruin zijn en lekker beginnen te geuren.

Stap 5: Snijd het gebakken stokbrood in dunne schuine plakken en grill deze aan beide kanten in een hete grillpan.

Stap 6: Wanneer al het brood aan beide kanten is gegrild wrijf je alle bovenkanten van het brood in met een knoflookteen, daarna besprenkel je ze met extra vierge olijfolie en strooi je er wat zeezout over.

Stap 7: Verdeel de pasta over de borden samen met wat rucola. Schaaf hier de Parmezaanse kaas overheen, bestrooi met wat pijnboompitten en besprenkel met een klein beetje truffelolie als finishing touch. Een lekker knoflookbroodje erbij en genieten maar!


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten