Pagina's

vrijdag 18 december 2015

Romige broccolisoep met Hollandse garnalen

Ja ja, kom ik weer aan met broccoli, maar ik had het toevallig weer in huis! Van soep krijg ik niet genoeg en zeker niet in de herfst en winter. En ook al is het tot nu een hele zachte winter, met soepjes maak je me eigenlijk altijd blij. Zo ook met deze supersimpele broccolisoep gecombineerd met heerlijke Hollandse garnaaltjes. Hartstikke lekker, gezond en heel simpel en snel om te maken!



Ingrediënten voor 4 personen:
·        2 uien
·        2 tenen knoflook
·        1 kilo broccoli (2 stronken)
·        2-3 groentebouillontabletten
·        1,5 liter kokend water
·        Peper en zout
·        Gedroogde chili
·        100-150 gram crème fraîche, naar smaak
·        100 gram Hollandse garnalen
·        Kookroom
·        Peterselie

Stap 1: Snipper de ui en de knoflook. Snijd kleine roosjes van de broccoli, schil de buitenkant van de stronk en snijd de stronk in dunne plakjes. Zet een soeppan op het vuur met olijfolie erin.

Stap 2: Fruit de ui in de pan op laag vuur, wanneer deze zacht is voeg je de knoflook toe en fruit je deze even mee. Meng ondertussen de bouillontabletten met het kokende water. Voeg deze ook toe aan de pan.

Stap 3: Voeg de broccoli toe en zet het deksel op de pan. Laat de broccoli zachtjes gaar worden in de bouillon voor ongeveer 7-10 minuten. Mix de soep vervolgens glad met een staafmixer.

Stap 4: Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel gemalen gedroogde chili, voeg de crème fraîche toe en roer goed door.

Stap 5: Serveer de soep in kommen, maak af met eventueel wat kookroom, de Hollandse garnaaltjes, peterselie en wat extra zwarte peper en/of gemalen gedroogde chili.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten