Pagina's

woensdag 23 december 2015

Mini pavlova's met passievruchtencurd

Deze enorm feestelijke en lekkere mini pavlova’s zijn echt een genot om naar te kijken en te eten en zijn daarbij ook nog niet moeilijk om te maken! De passievruchtencurd is echt gigantisch lekker en combineert goed met de zoete meringue vanwege het zuurtje dat er in zit. De meringues/pavlova’s lukken supergoed door maizena en azijn toe te voegen. Dit zijn een soort stabilisatoren. Het maizena zorgt voor een goed gebonden massa en de azijn zorgt voor een mooie ‘chewy’ textuur aan de binnenkant.




De meringues zijn goed van te voren te maken en kun je bewaren in een luchtdichte doos. De passievruchtencurd kun je een aantal dagen in de koelkast bewaren en kan ook eventueel ingevroren worden.

Met dit recept kun je ongeveer 16 mini pavlova's maken!

Ingrediënten meringue/pavlova:
·        4 eiwitten
·        Snuf zout
·        250 gram suiker
·        2 theelepels maizena
·        1 theelepel appelciderazijn

Ingrediënten passievruchtencurd:
·        5 passievruchten
·        1 ei + 1 eidooier
·        75 gram suiker
·        50 gram ongezouten roomboter

Verdere toppings:
·        250 ml slagroom
·        Half zakje vanillesuiker
·        Verse frambozen
·        Verse muntblaadjes
·        Eventueel poedersuiker

Stap 1: Maak de passievruchtencurd door eerst het ei, eidooier en suiker samen te kloppen. Lepel de passievruchten uit, smelt boter in een steelpan en voeg het passievruchtenvlees en het ei/suikermengsel toe. Zet het vuur laag en blijf constant roeren totdat het een stevig mengsel wordt. Dat duurt eventjes en het lijkt heel lang alsof het niet goed mengt, maar je moet gewoon blijven roeren en op een gegeven moment wordt het steeds dikker. Zet het daarna opzij en laat afkoelen.

Stap 2: Maak nu de meringue. Mix de eiwitten met het zout in een schone en vetvrije kom totdat er stijve pieken ontstaan, voeg nu beetje bij beetje de suiker toe totdat er een mooie stevige en glanzende meringue ontstaat. Maak in een apart schaaltje een papje van de maizena en het appelciderazijn en spatel deze vervolgens door de meringue.

Stap 3: Verwarm de oven voor op 175˚C. Schep kleine hoopjes meringue op een met bakpapier beklede pakplaat. Maak in elk hoopje een inkeping door er met de achterkant van een lepel in te drukken. Dit is voor de vulling straks.


Stap 4: Zet de meringues in de oven voor ongeveer 30 minuten op 140˚C. Zet de oven uit en laat ze nog een halfuur in de oven staan om ze er vervolgens uit te halen en af te laten koelen op een rek.

Stap 5: Klop ondertussen de slagroom met de vanillesuiker net niet stijf, laat hem nog een beetje lobbig. Wanneer de mini pavlova’s afgekoeld zijn, schep je wat slagroom in de inkepingen die je hebt gemaakt voor het bakken. Daaroverheen schep je wat passievruchtencurd. Maak af met verse frambozen, een blaadje munt en strooi er eventueel als finishing touch nog wat poedersuiker over.

Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten