Pagina's

maandag 30 november 2015

Green Rainbow Roll Sushi

Zoals bij mijn vorige posts al gezegd ben ik een enorme sushifan en ik deel dan ook graag deze heerlijke Green Rainbow Roll met jullie. Iedereen die deze rol probeert vindt hem echt heerlijk. De vulling van tonijntartaar is lekker spicy met een kick van de radijs. De avocado bovenop maakt het niet alleen een hele mooie rol, maar zorgt ook voor een romige tegenhanger voor de pittigheid. Als je denkt: ‘radijs?? In sushi?!’, ja, radijs. Het klinkt misschien vreemd, maar het is echt super lekker. Je proeft niet per se een echte radijssmaak, het geeft het gewoon echt een pittige en toch frisse bite.



Ingrediënten:
·        Bereide sushirijst (zie Sushi Basics)
·        1 half norivel
·        1 halve avocado zonder de schil
·        80 gram verse rauwe tonijn
·        1-2 theelepels geroosterde zwarte sesamzaadjes
·        2-4 radijsjes, heel fijn geraspt
·        0,5-1 theelepel Sriracha saus
·        2 theelepels (Japanse) mayonaise

Benodigdheden:
·        Bamboematje bedekt met plastic folie
·        Bord
·        Groot, scherp mes
·        Snijplank

Stap 1: Snij/hak een tartaar van de verse tonijn. Meng de sriracha saus samen met de mayonaise in een bakje en voeg hier de tonijntartaar, de sesamzaadjes en de geraspte radijs aan toe en zorg ervoor dat het goed is gemengd.

Stap 2: Begin met het maken van een uramaki rol (Sushi Basics). Echter, doe je niks op de rijstlaag voordat je hem omdraait.

Stap 3: Verdeel de tonijntartaar in een horizontale streep over de nori. Begin nu de sushi te rollen door de onderkant van het bamboematje omhoog te halen en deze over de vulling heen te vouwen. Zorg ervoor dat je de vulling goed en strak inpakt met het omgeklapte deel van je norivel met rijst. Rol nu door met je bamboematje en knijp de rol voorzichtig samen met het bamboematje zodat je een mooie en strakke rol krijgt. Knijp en rol niet te hard! Dan komt de tartaar er aan de zijkanten uit.

Stap 4: Leg de halve avocado op de platte kant voor je op de snijplank en snijd hem in de breedte in hele dunne plakjes van zo’n 2-3 mm. Laat de gesneden plakjes liggen in de vorm van de avocado.

Stap 5: Leg de sushirol voor je op de snijplank. De avocado die je net hebt gesneden waaier je uit door de plakjes schuin naar een kant te duwen. Op deze manier leg je ze bovenop de rol zodat de hele bovenkant bedekt is met een waaier van avocado. Leg je met plastic folie bedekte bamboematje hier nog even overheen en knijp en druk voorzichtig aan zodat de waaier goed blijft zitten op de rol.

Stap 6: Snijd de rol in twee gelijke delen en verdeel deze delen vervolgens allebei in 3 gelijke stukjes. Schik ze op een manier die jij mooi vind op het bord en voilá, smullen maar!

Ik heb deze sushirol afgelopen zondag ook nog in een andere variant gemaakt. Ik heb dezelfde tartaar gemaakt met zalm in plaats van tonijn en bij het vullen van de sushi komkommersticks toegevoegd. Vervolgens heb ik een avocado en een mango hetzelfde gesneden als bij dit recept en heb ik de plakjes zelf om en om als een waaier bovenop de rol gelegd en weer aangedrukt met het met plastic folie bedekte bamboematje. Ook deze rol was echt goddelijk! Het fruitige van de mango is echt een superlekkere combinatie met de pittige zalm.

Probeer het uit en experimenteer erop los met je eigen variaties! Probeer ook eens de Dragon Roll sushi.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten