Pagina's

donderdag 10 december 2015

Thaise Viskoekjes (Tod Man Pla)



Ingrediënten:
500 gram witvis
6 kaffir limoenbladeren, in fijne reepjes
3 eetlepels kokosmelk
1 eetlepel vissaus
1 theelepel fijngehakte koriander
1 theelepel donkerbruine suiker
1 eiwit
1 eetlepel maizena
1 stengel citroengras
2 cm gember
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 lente-ui

Ingrediënten dipsaus:
3 eetlepels sweet chili saus
2 eetlepels fijngesneden koriander
2 eetlepels fijngeraspte komkommer
2 eetlepels limoensap

Stap 1: Dep de vis zo goed mogelijk droog met keukenpapier en snijd het in stukken. Doe de vis in een keukenmachine en maal de vis voor ongeveer een halve minuut.

Stap 2: Hak de knoflook, gember, koriander en kaffir limoenbladeren fijn en meng deze in een kommetje samen met de kokosmelk, vissaus, het eiwit, maizena en donkerbruine suiker. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de vis in de keukenmachine en mix dit tot dat alles gemengd is tot een dikke vispasta.

Stap 3: Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en de rode peper fijn zonder zaadlijsten. Meng deze vervolgens door de vispasta met een spatel. (Ik mix deze dus niet erdoor met de keukenmachine, dit omdat ik het er mooier uit vind zien met de kleine rode en groene accenten in de viskoekjes).

Stap 4: Vorm vervolgens balletjes vispasta tussen je handen en druk deze plat. Verhit een laag olie in een pan en bak de viskoekjes aan elke kant goudbruin. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Stap 5: Maak een lekkere dipsaus door de sweet chili saus te mengen met het limoensap. Meng hier de fijngesneden koriander door samen met de fijngeraspte komkommer.

Stap 6: Serveer de viskoekjes met de dipsaus.


Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. Meestal ontstaat er wat verwarring bij het kopen van gambas en scampis. Wat wat is het verschil nu precies? Gambas zijn garnalen en scampis zijn kreeftachtige. Bij Vislokaal kan je verschillende soorten maten gambas kopen met of zonder kop, in knoflook marinade you name it.

    BeantwoordenVerwijderen