Ik vind mosselen heerlijk en maak ze dan ook regelmatig
klaar. Maar ik maak ze eigenlijk altijd op de klassieke manier, zonder er over
na te denken. Dit keer besloot ik om het toch eens over een andere boeg te
gooien en het was een groot succes! Ik, maar ook mijn tafelgenoten vonden het
zóveel lekkerder dan de klassieke manier. Er zat veel meer smaak aan en je
proefde ook de smaak van de mosselen zelf veel beter. Dit recept werd dan ook
meteen tot de nieuwe standaard verklaard voor het bereiden van mosselen.
·
1.8 kilo mosselen
·
1 ui
·
3 tenen knoflook
·
Halve tot een hele rode peper, hangt af van hoe
pittig je het wilt hebben
·
2 cm gember
· 200 ml zoete witte wijn
·
2 eetlepels fijn gehakte koriander
·
1 theelepel citroengras puree
·
Olijfolie
Voor erbij:
·
1 rustiek afbakstokbrood
·
Kruidenboter
Ingrediënten knoflooksaus:
·
5 eetlepels mayonaise
·
2 eetlepels yoghurt
·
1 theelepel citroensap
·
1 kleine teen knoflook
·
1 theelepel suiker
·
Peper en zout
·
1 theelepel gedroogde peterselie
·
Eventueel 1-2 eetlepels fijngehakte dille
Stap 1: Maak de knoflooksaus door de mayonaise met de
yoghurt te mengen. Meng de suiker en het citroensap eerst even apart en voeg
dit daarna toe. Pers het knoflookteentje in de saus en roer goed door. Breng op
smaak met peper en zout en voeg de gedroogde peterselie toe. Ten slotte kun je
nog wat fijngehakte dille toevoegen. Dit hoeft niet want je knoflooksaus is
eigenlijk al klaar, maar ik vond het wel lekker voor bij de mosselen.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 220˚C. Snipper de ui, plet
de knoflooktenen, ontdoe ze van de schil en hak ze in plakjes. Haal de
zaadlijst uit de rode peper en hak deze fijn. Snijd de schil van de gember en
hak ook deze fijn.
Stap 3: Zet je mosselpan op het vuur en voeg flink wat
olijfolie toe, zodat de hele bodem bedekt is. Fruit vervolgens de ui.
Stap 4: Was ondertussen de mosselen en haal de kapotte
mosselen eruit.
Stap 5: Wanneer de ui wat zachter is voeg je de rode peper,
gember, knoflook en citroengraspuree toe en fruit je deze even mee. Doe het
stokbrood in de voorverwarmde oven en bak deze voor 8 minuten op 220˚C.
Stap 6: Voeg de witte wijn toe in de pan, samen met de
fijngehakte koriander. Doe hierna de mosselen erbij en doe de deksel erop.
Stap 7: Wacht tot het vocht kookt en schud de mosselen dan
met de deksel op de pan om de paar minuten om. Wanneer alle mosselen open zijn,
zijn ze klaar.
Serveer de mosselen met de knoflooksaus, het stokbrood en de
kruidenboter. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten