Pagina's

vrijdag 4 december 2015

Mosselen met een Aziatisch tintje

Ik vind mosselen heerlijk en maak ze dan ook regelmatig klaar. Maar ik maak ze eigenlijk altijd op de klassieke manier, zonder er over na te denken. Dit keer besloot ik om het toch eens over een andere boeg te gooien en het was een groot succes! Ik, maar ook mijn tafelgenoten vonden het zóveel lekkerder dan de klassieke manier. Er zat veel meer smaak aan en je proefde ook de smaak van de mosselen zelf veel beter. Dit recept werd dan ook meteen tot de nieuwe standaard verklaard voor het bereiden van mosselen. 

Ingrediënten mosselen:
·        1.8 kilo mosselen
·        1 ui
·        3 tenen knoflook
·        Halve tot een hele rode peper, hangt af van hoe pittig je het wilt hebben
·        2 cm gember
·       200 ml zoete witte wijn
·        2 eetlepels fijn gehakte koriander
·        1 theelepel citroengras puree
·        Olijfolie

Voor erbij:
·        1 rustiek afbakstokbrood
·        Kruidenboter

Ingrediënten knoflooksaus:
·        5 eetlepels mayonaise
·        2 eetlepels yoghurt
·        1 theelepel citroensap
·        1 kleine teen knoflook
·        1 theelepel suiker
·        Peper en zout
·        1 theelepel gedroogde peterselie
·        Eventueel 1-2 eetlepels fijngehakte dille

Stap 1: Maak de knoflooksaus door de mayonaise met de yoghurt te mengen. Meng de suiker en het citroensap eerst even apart en voeg dit daarna toe. Pers het knoflookteentje in de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en voeg de gedroogde peterselie toe. Ten slotte kun je nog wat fijngehakte dille toevoegen. Dit hoeft niet want je knoflooksaus is eigenlijk al klaar, maar ik vond het wel lekker voor bij de mosselen.

Stap 2: Verwarm de oven voor op 220˚C. Snipper de ui, plet de knoflooktenen, ontdoe ze van de schil en hak ze in plakjes. Haal de zaadlijst uit de rode peper en hak deze fijn. Snijd de schil van de gember en hak ook deze fijn.

Stap 3: Zet je mosselpan op het vuur en voeg flink wat olijfolie toe, zodat de hele bodem bedekt is. Fruit vervolgens de ui.

Stap 4: Was ondertussen de mosselen en haal de kapotte mosselen eruit.

Stap 5: Wanneer de ui wat zachter is voeg je de rode peper, gember, knoflook en citroengraspuree toe en fruit je deze even mee. Doe het stokbrood in de voorverwarmde oven en bak deze voor 8 minuten op 220˚C.

Stap 6: Voeg de witte wijn toe in de pan, samen met de fijngehakte koriander. Doe hierna de mosselen erbij en doe de deksel erop.

Stap 7: Wacht tot het vocht kookt en schud de mosselen dan met de deksel op de pan om de paar minuten om. Wanneer alle mosselen open zijn, zijn ze klaar.


Serveer de mosselen met de knoflooksaus, het stokbrood en de kruidenboter. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten