Pagina's

vrijdag 29 januari 2016

Griekse garides (garnalen) saganaki

Tot een paar jaar geleden ging ik elk jaar samen met mijn ouders ergens in Griekenland op vakantie. We houden echt van Griekenland en ook zeker van de Griekse keuken en een van mijn lievelingsgerechten is garides saganaki. Dit is een heerlijk gerecht van garnalen in tomatensaus met groenten, kruiden en heerlijke gebakken Griekse feta, oftewel de saganaki. Ik heb het daarna op meerdere manieren thuis proberen te maken en het recept dat ik met jullie ga delen is nu al een lange tijd mijn beste garides saganaki. Het is echt heerlijk met lekker vers brood erbij om er in te dippen, zoals Turks brood, en zo serveer ik het dan eigenlijk ook altijd.


woensdag 27 januari 2016

Romige pompoensoep

Ik houd zo erg van soepjes en zeker tijdens deze koude en regenachtige dagen. Pompoensoep is denk ik wel mijn favoriete soep te noemen en ik kan hier dan ook altijd intens van genieten. Daarbij is de lekkere dikke soep zeer vullend en dus een prima avondmaal! Zonder verse peterselie vind ik pompoensoep niet compleet dus zorg er zeker voor dat je dit er lekker royaal overheen strooit, heerlijk.


zondag 24 januari 2016

‘No bake’ cheesecake met salted caramel en chocolade

Helaas leef ik al ongeveer een maand zonder oven en ik word er helemaal gek van. Hij was afgelopen week eindelijk terug nadat hij gemaakt was, om vervolgens weer stuk te gaan na één keer gebruiken. Dit was nogal slecht getimed aangezien ik mijn vriend had beloofd een worteltaart te maken voor zijn verjaardag. Maar, zonder oven ging dat dus niet lukken en moest ik iets anders verzinnen. Toen bedacht ik deze ‘no bake’ cheesecake gemarmerd met zelfgemaakte salted caramel en gesmolten chocolade! Hij is echt heel machtig dus snijd niet te grote punten aan, maar hij is wel heel lekker!


zaterdag 23 januari 2016

Steak salade met gegrilde paprika en courgette

Een tijdje geleden ging ik ergens lunchen met mijn vriend en koos hij voor een Thai beef salad. Dit was een thaise salade met dungesneden plakjes biefstuk. Ik vond het erg lekker en begon meteen te bedenken hoe ik hier een eigen versie van kon maken. Ik besloot om een salade te maken met wat Italiaanse smaken. Lekker wat gegrilde puntpaprika en courgette, Parmezaanse kaas en alles op smaak brengen met balsamico en lekkere extra vierge olijfolie. Heerlijk!


woensdag 20 januari 2016

Romige ‘no bake’ aardbeien-Oreo gebakjes

Aardbeien vind ik echt een van de allerlekkerste soorten fruit en in combinatie met chocola vind ik het al helemaal hemels. Deze gebakjes zijn gemaakt van verse aardbeien met heerlijke romige mascarpone, frisse crème fraîche en lekkere Oreo koekjes. Er zit weinig suiker in waardoor de taartjes lekker fris zijn en niet te zoet. 


dinsdag 19 januari 2016

Krokant gefrituurde garnalen met sesammayonaise

Aangezien ik een enorme fan ben van lekker eten en genieten houd ik ook heel erg van lekkere borrelavondjes. Gewoon samen met vriendinnen of mijn vriend wat drinken, eventueel een film kijken en een hoop lekkere borrelhapjes voor je neus. Afgelopen weekend hield ik een borrelavondje met mijn beste vriendin en maakte ik een aantal hapjes die ik graag met jullie wil delen.

zondag 17 januari 2016

Borrelhapje van gegrilde groene asperge, rauwe zalm en wasabimayonaise

Aangezien ik een enorme fan ben van lekker eten en genieten houd ik ook heel erg van lekkere borrelavondjes. Gewoon samen met vriendinnen of mijn vriend wat drinken, eventueel een film kijken en een hoop lekkere borrelhapjes voor je neus. Dit weekend hield ik een borrelavondje met mijn beste vriendin en maakte ik een aantal hapjes die ik graag met jullie wil delen.


zaterdag 16 januari 2016

Linguine met krab en tomaatmascarpone saus met sinaasappel

Krab linguine is een gerecht dat enorm veel verschillende recepten heeft en wat ik altijd al heb willen uitproberen. Omdat we thuis nog een blikje krabvlees hadden staan en wat mascarpone, besloot ik om voor het eerst krab linguine te maken, maar dan wel met een geheel eigen recept. Sinaasappel vind ik heerlijk met vis en schaaldieren en ik besloot dan ook om een romige tomaatmascarpone saus te maken met wat heerlijke sinaasappel. Ik moet zeggen dat het een geslaagde combinatie is!


maandag 11 januari 2016

Bietencarpaccio met geitenkaas

Dit gerechtje is lekker als bijgerecht of als voorgerecht. De combinatie van de zoete bieten, zoute geitenkaas, zurige dressing en de nootachtige pijnboompitten smaakt echt heerlijk met elkaar en het is dan ook iets dat veel mensen lekker zullen vinden. Daarbij is het super makkelijk en snel gemaakt!


vrijdag 8 januari 2016

Griekse souvlaki met tzatziki

Ik vind de Griekse keuken echt heerlijk en souvlaki met echt goede tzatziki kan daar natuurlijk niet in ontbreken. Dit is een heerlijk gerecht om in de zomer te maken op de barbecue, omdat je dan dat lekkere houtskool smaakje aan de souvlaki’s krijgt. Maar buiten de zomer heb ik hier ook vaak zin in en dan maak ik ze zoals nu gewoon in een grillpan. Wees niet bang voor de azijn waarmee je het vlees bestrijkt. Dit zorgt ervoor dat het vlees mals blijft en geeft ook smaak, maar is niet overheersend. 

woensdag 6 januari 2016

Verse kibbeling met zelfgemaakte remouladesaus

Heerlijke verse kibbeling met remouladesaus. Wie houdt daar nou niet van? Ik ben echt dol op kibbeling en ben zo blij dat ik het zelf kan maken. De geheimen voor goede kibbeling zitten natuurlijk in de kruiden en het beslag. Kibbelingkruiden zijn helaas niet zo te koop in de supermarkt, maar deze zelfgemaakte mix smaakt net zoals bij de visboer! (En anders kun je natuurlijk altijd even bij de visboer vragen of je een zakje van zijn kibbelingkruiden mag meenemen). Daarbij wordt het beslag wat luchtiger, en daardoor ook krokanter, door niet alleen maar bloem te gebruiken maar een deel te vervangen met maizena. De bubbels van het bruisende water zorgen voor nog meer luchtigheid waardoor het lekker krokant wordt. Deze kibbeling is overigens heel goed glutenvrij te maken voor de mensen met coeliakie. Mijn zusje was heel blij dat ze eindelijk weer eens kibbeling kon eten aangezien ze zich de smaak niet eens meer kon herinneren, maar het zo graag wilde proeven.


dinsdag 5 januari 2016

Spaghetti met garnalen, citroen en basilicum

Deze simpele pasta is ontstaan vanuit improvisatie met ingrediënten die ik nog in huis had. Ik had nog citroen, basilicum en tomatentapenade van zongedroogde tomaatjes en mijn vader had garnalen gehaald voor het eten. Ik besloot om hier een pasta mee te maken. Het is een heel makkelijk gerecht dat niet veel tijd in beslag neemt, maar wel heel lekker is!



maandag 4 januari 2016

Salade met gebakken zalm en sinaasappel-dille dressing

Dit is een heerlijke lichte en simpele salade die lekker is als lunch of als lichte avondmaaltijd, eventueel met wat brood of knoflookbrood erbij. Het zilte van de zalm combineert heel goed met het friszoete van de sinaasappel en het romige van de avocado. De dressing is eigenlijk een mosterd-dille dressing maar dan net even anders, met een lekker vleugje sinaasappel!