Dit is een heerlijke lichte en simpele salade die lekker is als lunch
of als lichte avondmaaltijd, eventueel met wat brood of knoflookbrood erbij.
Het zilte van de zalm combineert heel goed met het friszoete van de sinaasappel
en het romige van de avocado. De dressing is eigenlijk een mosterd-dille
dressing maar dan net even anders, met een lekker vleugje sinaasappel!
Ingrediƫnten voor 2 personen:
·
Gemengde krulsla
·
1 avocado
·
2 sinaasappels
·
150 gram snoeptomaatjes
·
2 zalmfilets Ć 125 gram
·
Verse dille, fijngesneden
·
1 theelepel dijon mosterd
·
2 theelepels honing
·
Olijfolie
·
Zeezout en zwarte peper
Stap 1: Snijd de boven- en onderkant van de sinaasappels,
zet ze op de onderkant neer en snijd de schil van boven naar beneden eraf. Je
houdt sinaasappels over die geen wit meer bevatten van de schil. Vervolgens
snijd je de partjes tussen de vliezen los, doe dit boven een kommetje zodat je
het sap op kunt vangen. Wanneer je alle partjes uit de sinaasappel hebt
gesneden knijp je het overige gedeelte uit boven het kommetje.
Stap 2: Voeg de dijon mosterd,honing en fijngesneden verse
dille toe aan het kommetje met sinaasappelsap en meng goed door. Zet de
dressing opzij. Snijd de snoeptomaatjes door de lengte in vieren. Halveer de
avocado, haal de pit eruit en schep er met een lepel stukjes uit.
Stap 3: Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie. Dep
de zalmfilets droog en bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout. Bak ze
vervolgens op laag-middenhoog vuur zo’n 3 minuten aan beide kanten en ook heel
even aan de zijkanten.
Stap 4: Maak ondertussen de sla aan met wat extra vierge
olijfolie en peper en zout en verdeel over twee borden. Verdeel hier de
snoeptomaatjes, avocado stukjes en partjes sinaasappel overheen.
Stap 5: Leg de gebakken zalm op de salade of pluk deze uit
elkaar over de salade en besprenkel met de sinaasappel-dille dressing.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten