Aangezien ik een enorme fan ben van lekker eten en genieten
houd ik ook heel erg van lekkere borrelavondjes. Gewoon samen met vriendinnen
of mijn vriend wat drinken, eventueel een film kijken en een hoop lekkere
borrelhapjes voor je neus. Afgelopen weekend hield ik een borrelavondje met mijn
beste vriendin en maakte ik een aantal hapjes die ik graag met jullie wil
delen.
Ingrediƫnten:
·
250 gram rauwe ongepelde garnalen
·
80 gram maizena
·
1 ei
·
450 ml water
·
200 gram pankokruim
·
2 eetlepels (Japanse) mayonaise
·
2 theelepels sesamolie
·
2 theelepels zwart sesamzaad
·
Zonnebloemolie om te frituren
Stap 1: Pel de garnalen maar laat het staartje zitten. Dep
alle garnalen goed droog. Snijd ze vervolgens aan de binnenkant een aantal keer
in over de breedte. Op die manier krijg je een rechte garnaal. Leg ze
ondertussen even in de koeling. Zet ondertussen een pan met dikke bodem en een
laag zonnebloemolie van ongeveer 2-3 cm op het vuur.
Stap 2: Maak de sesammayonaise door de mayonaise met de
sesamolie te mengen. Rooster het zwarte sesamzaad om de smaak te versterken en
meng ook deze door de mayonaise, zet opzij.
Stap 3: Maak een dun beslagje van de maizena, water en het
ei. Strooi het pankokruim op een bordje. Pak de garnalen bij de staartjes vast, haal ze door het beslagje en laat een beetje uitdruppen, zorg dat er
een dun laagje omheen zit. Haal ze vervolgens door het pankokruim en zorg dat
de hele garnaal bedekt is. Leg ze op een bordje tot dat alle garnalen een
laagje hebben.
Stap 4: Wanneer de olie heet is laat je de garnalen een voor
een in de olie zakken. Frituur ze tot ze mooi goudbruin zijn. Schep ze eruit
met een schuimspaan of vergietschep en laat ze uitlekken op een bord met
keukenpapier. Serveer ze met de sesammayonaise!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten