Pagina's

maandag 11 januari 2016

Bietencarpaccio met geitenkaas

Dit gerechtje is lekker als bijgerecht of als voorgerecht. De combinatie van de zoete bieten, zoute geitenkaas, zurige dressing en de nootachtige pijnboompitten smaakt echt heerlijk met elkaar en het is dan ook iets dat veel mensen lekker zullen vinden. Daarbij is het super makkelijk en snel gemaakt!




Ingrediënten voor 4 personen:
·        4 voorgekookte rode bieten
·        70 gram zachte geitenkaas
·        Rucola
·        30 gram pijnboompitten
·        3 eetlepels extra vierge olijfolie
·        1,5 eetlepel witte balsamico azijn
·        2 theelepels honing
·        Zeezout en zwarte peper

Stap 1: Schaaf de rode bieten met een mandoline in dunne plakjes, of snijd ze met een mes in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel ze dakpansgewijs in het rond op één groot bord of op 4 kleine borden als voorgerecht. Verkruimel hier de zachte geitenkaas over en maal hier wat zwarte peper overheen.

Stap 2: Rooster de pijnboompitten in een pannetje op laag vuur en maak ondertussen de dressing door de olijfolie met het azijn en honing te mengen en dit op smaak te brengen met peper en zout.

Stap 3: Verdeel wat rucola over de bieten en geitenkaas, strooi hier de pijnboompitten overheen en verdeel de dressing erover.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten