Pagina's

zondag 28 februari 2016

Taart van amandelbiscuit met mangocurd, kokosmousse en meringue (glutenvrij)

Omdat mijn moeder jarig is wilde ik graag een taart maken. De passievruchtencurd was vorige keer zo goed bevallen dat ik nu graag een mangocurd wilde proberen. Ik ben echt dol op kokos en wilde een kokosnootmousse maken, aangezien dit een lekkere combi is met de mango. Als bodem maakte ik een simpele amandelbiscuit bodem. Deze is lekker en meteen ook glutenvrij, zodat mijn zusje er ook van mee kon eten. Graag wilde ik nog wel iets knapperigs, en daarom heb ik kleine roze meringuedopjes gemaakt voor bovenop de taart. Verse frambozen geven de taart nog net even wat extra fris- en fruitigheid. Het is het handigste om de mangocurd en de meringuedopjes al een dag van te voren te maken. Dan kan de mangocurd compleet afkoelen en zijn de meringuedopjes ook mooi afgekoeld en gedroogd.


maandag 22 februari 2016

Burger met rode uienchutney, bacon, rucola en oude kaas

Ik houd echt van burgers. In allerlei soorten en maten, burgers zijn mijn tweede grote liefde (naast mijn vriend natuurlijk). De (volgens mij) perfecte hamburger heb ik al eens met jullie gedeeld. Dit keer wilde ik een burger maken die net weer even anders is. Met wat superlekkere zoetzure rode uienchutney, een heerlijke medium gebakken dikke burger van 175 gram, smaakvolle oude kaas en rucola. En bacon kon daarbij natuurlijk ook niet ontbreken.

zaterdag 20 februari 2016

Broodje gebakken zalm met avocado, tomatensalsa en basilicum-mayonaise

Ik had echt zin in een lekker broodje en dus ging ik op zoek in de voorraadkast en vriezer naar wat ik kon gebruiken. Met alles wat ik kon vinden is dit heerlijke broodje ontstaan met gebakken zalm, yum!


vrijdag 19 februari 2016

Taco’s met garnalen, mango-avocadosalsa en groene kruiden aioli

Op Instagram zie ik super vaak foto’s voorbij komen van mooie kleurrijke taco’s met de meest uiteenlopende vullingen. Taco’s met garnalen zitten daar ook vaak tussen en aangezien ik dit nog nooit had geprobeerd besloot ik om er een eigen versie van te maken. Mango vind ik een heerlijke combinatie met schaaldieren en vis en ik vond dan ook dat er een mangosalsa overheen moest komen met wat lekker romige avocado. Ik had nog rode kool liggen die ik er ook bij kon doen en ik wilde graag een lekker romig en smaakvol sausje en maakte daarom een groene kruiden aioli met zure room. De garnalen hebben wat pittigheid van de cajunkruiden maar worden ook lekker gekarameliseerd door de gembersiroop. De geraspte kokos geeft wat extra mildheid. Kortom, een feestje van smaken en kleuren die je echt eens moet proberen!


woensdag 17 februari 2016

Luxe toast met romige roerei, zalm en avocadocrème

Afgelopen Valentijnsdag ging ik met mijn vriend ‘s avonds lekker sushi eten, maar ik wilde eigenlijk ook graag nog zelf iets lekkers maken. Daarom maakte ik in de middag deze heerlijke luxe toast met kort gebakken spinazie, romige roerei, lekkere gerookte zalm en avocadocrème. Het is een heerlijk gerecht voor de brunch of voor het zondagsontbijt en daarbij makkelijk te maken. Probeer het dus zelf en geniet ervan!


donderdag 11 februari 2016

Geroosterde puntpaprikasoep met basilicum en geitenkaasmousse

Daar ben ik weer met een soepje! Dit keer een van geroosterde paprika’s. Deze worden heerlijk zoet wanneer je ze roostert in de oven. Samen met het ziltige van geitenkaas in de geitenkaasmousse is dit een heerlijke combinatie.


vrijdag 5 februari 2016

Burger pulled pork met rode coleslaw en BBQ-saus

Pulled pork vind ik zoiets heerlijks en geniaals. Doordat het zo langzaam gegaard wordt, wordt het vlees zo lekker mals! Vaak wordt pulled pork gemaakt van bijvoorbeeld een hele varkensschouder, maar ja dat is natuurlijk niet heel handig voor thuis. Daarom maak ik pulled pork gewoon van schouderkarbonades. Dat duurt minder lang omdat het niet zo’n grote homp vlees is en het is makkelijker te gebruiken, maar het smaakt natuurlijk precies hetzelfde. Het is echt geen moeilijk recept, het neemt alleen heel veel tijd in beslag. Zeker als je net als ik ook de burger broodjes zelf maakt. Maar, hoeveel voldoening het je wel niet geeft als je die heerlijke burger voor je ziet staan, waarvan je echt álles zelf hebt gemaakt en het ook nog eens mega lekker is, dat is niet te overtreffen. Probeer het dus snel!


woensdag 3 februari 2016

Pita met köfte en haydari

Sinds een paar jaar ben ik ook echt verliefd geworden op de Turkse keuken. Turkse mezes vind ik heerlijk en ik zal hier dan ook zeker nog eens wat recepten over plaatsen. Wat ik ook echt lekker vind is köfte. Hiervoor heb ik in Turkije dan ook kruiden gekocht die ik in dit recept gebruik, maar aangezien bijna niemand die thuis zal hebben geef ik je ook een receptje voor een kruidenmix. Als lekker makkelijk soort streetfood gerecht hou ik ervan om een pita te vullen met köfte, rauwkost en heerlijke zelfgemaakte haydari, een Turkse yoghurtdip. Bij deze het makkelijke recept!