Het is de laatste paar dagen echt zo’n mooi weer, en dus had
ik zin in een lekker zomers gerecht. Ik kon niet wachten om deze heerlijke taco’s
met gefrituurde garnalen te maken. Daarbij wilde ik eens een andere soort
coleslaw maken, namelijk met een romige kokosdressing. Ik ben een echte kokosnootgek
en ik moet altijd alles wat met kokos te maken heeft hebben of eten. Vandaar
deze kokos coleslaw die echt ongelooflijk lekker is! Het past natuurlijk ook
supergoed bij de gefrituurde garnalen en het maakt deze taco’s enorm zomers,
heerlijk!
Ingrediënten voor 4 personen:
·
12-16 mini tortillas
·
600 gram rauwe, gepelde grote garnalen
·
1 ei, geklopt
·
200 gram pankokruim
·
2 kropjes little gem sla
·
4 eetlepels mayonaise
·
4 theelepels srirachasaus
·
1 avocado, in kleine blokjes gesneden
·
Verse koriander
·
Zeezout
Ingrediënten kokos coleslaw:
·
170 gram witte kool, heel fijn gesneden
·
70 gram wortel, grof geraspt
·
1 mango, julienne gesneden
·
150 ml kokosmelk
·
2 theelepels suiker
·
1-2 theelepels vissaus
·
Sap + rasp van 1 hele limoen

Stap 2: Meng de mayonaise met de srirachasaus en doe dit in
een schaaltje of in een garneerfles. Zet even opzij tot gebruik. Verwarm een
pan met een dikke laag zonnebloemolie (zo’n 3 cm). Zet 2 bordjes voor je,
eentje met het geklopte ei en eentje met de pankokruim. Haal vervolgens de
garnalen een voor een door het ei en daarna door het pankokruim. Wanneer de
olie heet is frituur je de garnalen totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze
uitlekken op wat keukenpapier en strooi er een beetje zout overheen.
Stap 3: Terwijl de garnalen frituren kun je de tortillas
even aan beide kanten opwarmen in een koekenpan. Leg ze vervolgens tegen elkaar
aan en vul ze met wat little gem en kokos coleslaw. Daarbovenop kunnen de
gefrituurde garnalen. Maak af met de blokjes avocado, wat fijngesneden
koriander en de srirachamayonaise.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten