Een lekker pastagerecht met een heerlijke romige saus. Het
scheutje cognac geeft het net dat beetje extra en past samen met de venkel goed
bij de gerookte zalm. Het is een gerecht dat niet moeilijk is en binnen een
handomdraai op tafel staat, maar het is zeker een traktatie!
Ingrediënten voor 4 personen:
·
400 gram penne
·
2 rode uien, in halve ringen
·
0,5 knol venkel, dun gesneden
·
2 tenen knoflook, fijngehakt
·
3 blikjes tomatenpuree
·
200 ml slagroom
·
60 gram geraspte jong belegen kaas
·
Scheutje cognac
·
200 gram gerookte zalm
·
300 gram snoeptomaatjes, in partjes
·
Verse basilicum, ter garnering
·
Zeezout en zwarte peper
·
Olijfolie
Stap 1: Kook de penne volgens de verpakking. Zet een pan op
middenhoog vuur met een flinke scheut olijfolie en fruit hier de ui en venkel
in voor ongeveer 5 min. Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook toe en fruit
nog even mee. Blus af met de scheut cognac.
Stap 2: Voeg nu de tomatenpuree toe en fruit dit ook nog
even mee. Daarna kunnen de slagroom en de geraspte kaas erbij. Roer goed door,
laat eventjes pruttelen op laag vuur en breng op smaak met wat peper en zout.
Stap 3: Trek met een vork de gerookte zalm in stukken. Giet
de pasta af en hussel dit goed door de saus. Zet het vuur uit en mix er nu de
gerookte zalm doorheen. Serveer in borden en maak af met de snoeptomaatjes en
de basilicum.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten