Toen ik in Londen was heb ik daar echt een fantastische flat
iron steak op met traditionele creamed spinach. Die combinatie was zo heerlijk
dat ik afgelopen weekend besloot om thuis ook een steak te maken met romige
spinazie. Ik heb gekozen voor gewone biefstuk omdat de echt mooi met vet
gemarmerde sucade voor een flat iron steak hier niet zo goed verkrijgbaar is.
Wel heb ik de romige spinazie op de traditionele manier gemaakt met een roux,
en daar wat lekkere crème fraîche aan toegevoegd. Ten slotte kon mijn
zelfgemaakte friet niet ontbreken, welke ik op smaak heb gebracht met geraspte
Parmezaan en fijngesneden peterselie, heerlijk!
Ingrediënten voor 2 personen:
·
2 biefstukken
·
300 gram spinazie
·
1 ui, fijngesnipperd
·
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
·
1,5 eetlepel maizena
·
25 gram roomboter
·
150 ml melk
·
75 gram crème fraîche
·
Olijfolie om te bakken
·
Klontje roomboter
·
Zwarte peper en zeezout
·
Gemalen nootmuskaat
·
50 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt
·
2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
Stap 1: Haal de biefstukken een uur voordat je ze gaat bakken
uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Begin met het maken van een
roux. Smelt de boter in een sauspannetje, voeg de ui toe en fruit dit voor
ongeveer 5 minuten, waarna je ook de knoflook nog even meefruit. Voeg
vervolgens de bloem toe en bak dit ook een paar minuten mee. Roer nu langzaam
de melk erdoor en wanneer alles is opgenomen laat je het weer voor zo’n 5
minuten koken terwijl je roert, totdat het geheel dikker is geworden.
Stap 2: Snijd alle spinaziebladeren wat fijner. Zet een
koekenpan met wat olie op het vuur voor de biefstukken en laat de pan goed heet
worden. Dep de biefstukken droog met wat keukenpapier en bak ze vervolgens op
hoog vuur rondom even bruin. Zet daarna het vuur laag, voeg het klontje
roomboter toe aan de pan en bak de biefstukken voor ongeveer 2 minuten aan elke
kant voor medium rare. Wikkel ze vervolgens in aluminiumfolie en laat ze 10
minuten rusten.
Stap 3: Ondertussen zet je een ruime hapjespan op het vuur
met olie voor de spinazie. Bak de gesneden spinazie hierin totdat deze wat
zachter is. Roer er daarna de roux en de crème fraîche doorheen totdat alles
mooi opgenomen en gemengd is. Breng op smaak met peper, zout en wat gemalen
nootmuskaat.
Stap 4: Zorg ervoor dat je ondertussen ook je verse friet
hebt gebakken. Wanneer deze klaar zijn schud je ze om met je Parmezaanse kaas,
fijngehakte peterselie en een beetje zout.
Stap 5: Haal de biefstukken uit de aluminiumfolie en snijd
ze in mooie plakjes. Serveer met de romige spinazie en de Parmezaan-peterselie
friet en geniet ervan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten