Geroosterde marshmallows vind ik echt superlekker. Soms sta
ik ze zelfs stiekem boven het gasfornuis te roosteren in de winter als er geen
kampvuur of bbq bij de hand is. In combinatie met chocolade en koek is het al
helemaal lekker. In Amerika worden dit s’mores genoemd, al wordt dat meestal
gedaan met graham crackers, die hier niet verkocht worden. Toch besloot ik deze
s’mores taartjes te maken, met een bodem van Digestive koekjes, een vulling van
romige chocolade ganache en natuurlijk een gebrande meringue topping! Een lekker makkelijk receptje dat er wel heel feestelijk uitziet.
Ingrediënten voor 6 stuks:
·
160 gram Digestive koekjes
·
50 gram gesmolten roomboter
·
100 gram pure chocolade
·
60 gram slagroom
·
2 eiwitten
·
Snuf zout
·
70 gram suiker
·
2 eetlepels water
Stap 1: Neem een muffinblik voor 6 muffins en leg hier een
flink stuk plasticfolie overheen die je een beetje in elk muffinvormpje duwt.
Vermaal de Digestive koekjes in een keukenmachine tot dat ze mooi fijn zijn.
Meng hier de gesmolten boter doorheen. Verdeel vervolgens over de 6 vormpjes en
druk goed aan op de bodem en tegen de randen omhoog tot aan de bovenkant, zodat
je echt bakjes krijgt. Zet ondertussen even in de koelkast of als je haast hebt
in de vriezer.
Stap 2: Maak de chocolade ganache door de pure chocolade in
fijne stukjes te hakken en in een kom te doen. Verwarm vervolgens de slagroom
in een steelpannetje. Wanneer deze warm is giet je deze over de
chocoladestukjes en laat je dit even staan. Vervolgens mix je het met een garde
door tot het een mooi geheel is. Verdeel het daarna over de taartjes en zet
minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Stap 3: Wanneer de taartjes zijn opgesteven kun je de
Italiaanse meringue maken voor de topping. Deze maak je door het eiwit stijf te
kloppen met de snuf zout en ondertussen de suiker met het water te smelten in een pannetje.
Wanneer de suikersiroop een temperatuur van 121˚C heeft bereikt giet je deze in
een dunne straal al mixend door het eiwit. Mix door totdat er mooie stijve
pieken ontstaan.
Stap 4: Schep de meringue in een spuitzak met stervormig
spuitmondje. Haal de taartjes met behulp van het plastic folie uit de
muffinvorm. Spuit op elk taartje een mooie toef meringue. Met een gasbrandertje
kun je de meringue vervolgens voorzichtig kleuren voor het geroosterde
marshmallow effect.
Geniet ervan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten