Op Instagram zie ik super vaak foto’s voorbij komen van
mooie kleurrijke taco’s met de meest uiteenlopende vullingen. Taco’s met garnalen
zitten daar ook vaak tussen en aangezien ik dit nog nooit had geprobeerd
besloot ik om er een eigen versie van te maken. Mango vind ik een heerlijke
combinatie met schaaldieren en vis en ik vond dan ook dat er een mangosalsa
overheen moest komen met wat lekker romige avocado. Ik had nog rode kool liggen
die ik er ook bij kon doen en ik wilde graag een lekker romig en smaakvol
sausje en maakte daarom een groene kruiden aioli met zure room. De garnalen
hebben wat pittigheid van de cajunkruiden maar worden ook lekker gekarameliseerd
door de gembersiroop. De geraspte kokos geeft wat extra mildheid. Kortom, een
feestje van smaken en kleuren die je echt eens moet proberen!
·
12-16 mini tortillas
·
600 gram rauwe en gepelde garnalen
·
5 theelepels cajunkruiden
·
2 eetlepels gembersiroop
·
1 eetlepel verse limoensap
·
1 eetlepel geraspte kokos
·
Halve rode kool
·
Verse koriander
Ingrediënten mango-avocadosalsa:
·
1 mango
·
1 avocado
·
1 kleine rode ui / halve grote rode ui
·
2 eetlepels fijngesneden verse koriander
·
2 eetlepels verse limoensap + rasp van 1 limoen
·
Gemalen gedroogde chili
·
Zwarte peper en zeezout
Ingrediënten groene kruiden aioli:
·
2 handjes vol verse basilicum
·
2 handjes vol verse bladpeterselie
·
4 eetlepels extra vierge olijfolie
·
2 tenen knoflook
·
70 gram zure room
·
70 gram mayonaise
·
2 theelepels citroensap
·
Zwarte peper en zeezout
Stap 1: Dep de garnalen heel goed droog met wat keukenpapier
en marineer ze vervolgens in een mengsel van de cajunkruiden, gembersiroop,
limoensap en geraspte kokos. Dit kun je ’s middags al doen zodat ze goed kunnen
marineren in de koelkast.
Stap 2: Maak de groene kruiden aioli door de basilicum en
peterselie samen met de olijfolie en knoflook in een keukenmachine te pureren.
Meng dit vervolgens met het citroensap, de mayonaise en de zure room. Breng nog
een beetje op smaak met peper en zout en zet ook dit opzij in de koelkast.
Stap 3: Maak nu de salsa door de mango te schillen en het
vlees van de pit te snijden. Snijd dit vervolgens in kleine blokjes. Doe
hetzelfde met de avocado en snipper de rode ui heel fijn. Meng dit met het limoensap
+ rasp, de fijngesneden koriander en wat gemalen gedroogde chili naar gewenste
pittigheid. Breng vervolgens nog wat op smaak met peper en zout. Snijd de rode
kool in zo dun mogelijke reepjes en doe apart in een schaaltje.
Stap 4: Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet
worden. Grill de garnalen hier vervolgens in aan beide kanten tot dat ze gaar
zijn maar nog wel sappig, dit gaat echt heel snel, dus blijf erbij en wacht
niet te lang met omdraaien.
Stap 5: Om de taco’s te serveren warm je de tortillas even
op in een pan. Leg er allereerst wat van de rode kool op, daarbovenop de
gegrilde garnalen, doe hier wat van de mango-avocadosalsa overheen en maak af
met de groene kruiden aioli en eventueel wat blaadjes verse koriander. Eet
smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten