Warme nachos met pulled pork is iets dat ik al zooo lang wilde maken. Ik zag het een keer ergens op de kaart staan en besloot dat ik dat zelf
ook echt eens moest proberen met overgebleven pulled pork. Nu had ik helaas
toevallig geen overgebleven pulled pork, maar wilde ik de ‘pulled pork’ van de
Aldi eens uitproberen. Een homp vlees dat je zelf nog eventjes in de oven moet
doen en daarna uit elkaar kunt trekken met twee vorken. Het leek me niet veel soeps
maar toch was ik benieuwd. En dus besloot ik het te proberen met nachos.
Nou was het vlees inderdaad niet om over naar huis te
schrijven. Het is ook echt een ‘homp’ vlees, waarschijnlijk in een fabriek bij
elkaar geperst, waarbij de smaak van echt varkensvlees ver te zoeken is (bleh). Wel
kon je het mooi uit elkaar trekken en zag het eruit als echte pulled pork, maar
daar is dan ook alles mee gezegd. Voor op de nachos was het nog wel prima en we
hebben ervan genoten (vooral omdat ik er heel veel barbecuesaus doorheen had
gedaan om de neppe vleessmaak te maskeren), maar de volgende keer dat ik dit
heerlijke nacho gerecht maak, doe ik dat toch met échte pulled pork, die is
overgebleven van bijvoorbeeld een burger. Verder moet je deze nachos echt eens
proberen (bijvoorbeeld aankomend weekend wanneer je toevallig pulled pork
maakt), want ze zijn megagoed.
Ingrediënten:
·
1 zak tortillachips naturel
·
300-500 gram overgebleven pulled pork
·
100 gram Engelse cheddar, geraspt
·
1 rode ui, in dunne halve ringen
·
Verse koriander, fijngesneden
Stap 1: Neem een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de
tortillachips over. Meng de pulled pork met twee flinke eetlepels barbecuesaus
en verdeel dit daarna over de tortillachips. Verdeel er vervolgens de rode ui
over en de resterende barbecuesaus. Strooi er nu de cheddar overheen.
Stap 2: Zet de bakplaat voor ongeveer 6 minuten in de oven
onder de hoogste stand van de grill totdat de cheddar mooi is gesmolten.
Stap 3: Haal de bakplaat uit de oven en strooi wat vers
gesneden koriander erover. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten