Deze taco’s zijn heerlijk voor een zomerse dag. De kabeljauw (je kunt ook andere witvis gebruiken) wordt gefrituurd in een knapperig bierbeslag.
Daarbij een frisse pico de gallo. Dit is een soort salsa, maar dan heel grof.
Een salsa kan vaak ook vloeibaar zijn en bij pico de gallo zijn alle aparte
ingrediënten goed zichtbaar. Dan nog een chipotle mayonaise. Chipotle pepers
zijn gerookte pepers, waardoor ze een eigen specifieke pittige en rokerige smaak
krijgen. Deze pepers zijn niet overal verkrijgbaar, maar ik vond ze bij Amazing
Oriental. Daar verkopen ze de pepers in adobosaus in blik. Dit is een pittige
tomatensaus die je goed kunt gebruiken voor extra smaak in de chipotle
mayonaise. Eet smakelijk!
Voor 2 personen
Ingrediënten gefrituurde vis:
·
350 gram kabeljauwfilet
·
115 gram bloem
·
200 ml bier
·
1 theelepel zout
·
0,5 theelepel zwarte peper
·
Zonnebloemolie, om in te frituren
Ingrediënten pico de gallo:
·
200 gram snoeptomaatjes, in kleine blokjes
·
1 kleine rode ui, gesnipperd
·
2 eetlepels verse koriander, fijn gehakt
·
2 eetlepels vers limoensap
Ingrediënten chipotle mayonaise:
·
100 gram mayonaise
·
1 chipotle peper + 1 theelepel adobosaus
·
1 kleine teen knoflook, geperst
·
1-2 eetlepels vers limoensap
Overige ingrediënten:
·
6 kleine tortillas
·
1 avocado, in parten
·
Kwart rode kool, dun gesneden
·
Evt. 1 limoen in partjes, om te serveren
Stap 1: Begin met het maken van de pico de gallo door alle
ingrediënten hiervoor samen te mengen. Dan de chipotle mayonaise. Doe de
ingrediënten hiervoor in een keukenmachine en mix totdat het een mooie gladde
saus is. Doe dit eventueel in een garneerflesje om de saus makkelijk over de
taco’s te kunnen spuiten.
Stap 2: Nu kun je het bierbeslag maken. Doe de bloem, zout
en zwarte peper in een kom en mix er het bier doorheen totdat je een mooi glad
beslag krijgt. Zet een pan op het vuur met een diepe laag zonnebloemolie en
laat dit verwarmen tot ongeveer 175˚C (een thermometer is hierbij handig).
Stap 3: Snijd de kabeljauwfilet in lange stukken van
ongeveer 2 cm breed. Dep ze goed droog en haal ze vervolgens door het
bierbeslag. Frituur ze in de hete olie tot ze mooi goudbruin zijn en laat ze
uitlekken op een bord met keukenpapier.
Stap 4: Ondertussen kun je de tortillas even aan beide
kanten verwarmen in een koekenpan (wat ik persoonlijk het lekkerst vind), of
allemaal tegelijk in de magnetron volgens de verpakking. Begin dan met het
opmaken van de taco’s door op elke tortilla wat fijngesneden rode kool te
leggen. Daarbovenop de gefrituurde vis, een part avocado en wat pico de gallo.
Maak vervolgens af met de chipotle mayonaise en serveer eventueel met wat verse
limoenpartjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten