Pagina's

donderdag 14 juli 2016

Indiase kip curry met yoghurt-muntsaus & zoetzure kool

Een tijdje geleden was ik op het foodtruck festival 'Lepeltje Lepeltje' in Utrecht en daar at ik een super lekkere kip curry van 'Curryup!' (zie Instagram). Ik besloot toen meteen dat ik snel wilde proberen om het een keertje na te maken en gisteren was het dan zover. Ik moet zeggen dat het enorm goed is gelukt! Het leek er heel erg op en dus ben ik blij want ik vind het een heerlijk gerecht. Vooral samen met de yoghurt-muntsaus en de zoetzure kool. Het is ook geen moeilijk recept, het neemt alleen wel redelijk wat tijd in beslag omdat je de curry goed in wil laten koken tot een mooie dikke saus.

dinsdag 12 juli 2016

Gefrituurde vis taco’s met pico de gallo & chipotle mayonaise

Deze taco’s zijn heerlijk voor een zomerse dag. De kabeljauw (je kunt ook andere witvis gebruiken) wordt gefrituurd in een knapperig bierbeslag. Daarbij een frisse pico de gallo. Dit is een soort salsa, maar dan heel grof. Een salsa kan vaak ook vloeibaar zijn en bij pico de gallo zijn alle aparte ingrediënten goed zichtbaar. Dan nog een chipotle mayonaise. Chipotle pepers zijn gerookte pepers, waardoor ze een eigen specifieke pittige en rokerige smaak krijgen. Deze pepers zijn niet overal verkrijgbaar, maar ik vond ze bij Amazing Oriental. Daar verkopen ze de pepers in adobosaus in blik. Dit is een pittige tomatensaus die je goed kunt gebruiken voor extra smaak in de chipotle mayonaise. Eet smakelijk!

vrijdag 8 juli 2016

Brownies met zeezout, pecannoten en karamel

Dit is echt het allerlekkerste recept voor brownies ooit. Knapperige bovenkant en een lekker smeuïge en chewy binnenkant, precies zoals een goede brownie hoort te zijn. Ik maak ze vaak zonder opsmuk, gewoon puur de brownies, maar dit keer wilde ik er een feestje van maken en maakte ik ze af met gehakte pecannoten, grof zeezout en lekkere karamel. Wil je normale brownies dan laat je die drie dingen natuurlijk gewoon weg, maar het maakt ze wel extra speciaal!

maandag 4 juli 2016

Mini hot dogs met mierikswortelcrème & rode uienchutney

Sorry! Ik heb een behoorlijk lange tijd niets meer op mijn blog gepost omdat ik enorm druk was met mijn opleiding en met verhuizen naar Utrecht! We zijn heel lang bezig geweest met klussen en dus zat mijn hoofd een paar maanden echt even te vol. Maar vanaf nu ga ik weer proberen om jullie iedere week te verblijden met lekkere recepten. Ik begin dan ook meteen met iets heel lekkers, deze mini hot dogs. Helemaal niet moeilijk en hartstikke lekker!